Bursa'da Yavuzselim Mahallesi Olayları Duruşması Gergin Başladı (2)
Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi'nde geçen yıl meydana gelen olaylarla ilgili 24 sanıklı duruşma, yaklaşık bir saatlik aranın ardından mahkeme heyetinin sanıkların dinlenmesine devam etti.
Bursa'da YAVUZSELİM MAHALLESİ OLAYLARI DURUŞMASI GERGİN BAŞLADI (2)
DURUŞMA DİĞER SANIKLARIN DİNLENMESİ İÇİN ERTELENDİ
Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi'nde geçen yıl meydana gelen olaylarla ilgili 24 sanıklı duruşma, yaklaşık bir saatlik aranın ardından mahkeme heyetinin sanıkların dinlenmesine devam etti.
Tutuksuz sanıklardan S.G. (29) olay günü insanları taş atmamaları konusunda uyardığını söyleyerek, "Yaşlı bir teyze yere düşmüştü. Ben de onu yerden kaldırıp aşağıya kadar götürdüm. İlk günden sonra da bir daha oraya gitmedim. Daha sonra polisler evime geldi. Ben de olayları önlemeye çalıştığım için bana teşekkür edecekler sandım. Ama beni gözaltına aldılar" şeklinde konuştu.
"TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KÜRTÇE SAVUNMA"
Olaylara karıştığı iddiasıyla Gebze Kapalı Kadın İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan K.S.'nin (25) ifadesi ise UYAP'ın video konferans sistemi olan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) alındı. Savunmasını Kürtçe yapacağını söyleyen K.S.'ye duruşma salonunda bulunan bir kişi yemin ettirilerek tercümanlık yaptı. Bursa Adliyesi'nde ilk kez gerçekleştirilen sistemle ifadesini veren K.S., "Örgütle herhangi bir ilgim yok. Yürüyüşe insani duygularımla katıldım. 'Öcalan' diye slogan attığım iddia ediliyor. Böyle bir slogan atmadım. Ancak atsam da 'Sayın Öcalan' demenin yasak olmadığı bir yerde bu şekilde slogan atmanın yasak olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.
"İFADE VERİRKEN BAYILDI"
Tutuklu sanıklardan işitme engelli T.Ö. (21) daha önce ağabeyinin şehit olduğunu söyleyerek, "Ben ekmeğimin peşindeyim. Olay akşamı bir arkadaşıma montumu ödünç verdim. Olaylar sırasında ise evimdeydim. Hiçbir yere çıkmadım" diyerek bayıldı. T.Ö. için duruşmaya gelen 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi jandarma nezarethanesinde yaptı.
Davanın tutuksuz sanıklarından A.A. (20) ise tamamen kendilerini savunduklarını iddia ederek, "Ben ne KCK'lı ne de PKK'lıyım. Karşıt grup bize saldırınca biz de müdahale ettik. Hatta buna aramızda duran polisler de şahittir" demesi duruşma salonundakileri güldürdü.
Davanın tutuksuz sanıklarından BDP Parti Meclisi üyesi Ayla Yıldırım ise savunmasında şöyle konuştu: "Savcılık iddianamesi tek taraflı ve kelime oyunlarıyla dolu. Yürüyüş demokratik bir partinin yasal hakkıdır. Sanki yasa dışı bir örgütün etkinliği gibi göstermek hukuksuzluktur. Olayların bu hale gelmesinde emniyetin büyük sorumluluğu vardır."
22 sanığın ifadesini alan mahkeme heyeti duruşmayı diğer 12 sanığın dinlenmesi için Cuma gününe erteledi.
Polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeyi terk eden tutuksuz sanıklardan BDP İl Başkanı Mehmet Dilek önümüzdeki günlerde gerçek suçluların hakim karşısına çıkacağını belirterek, duruşmaya destek için gelen herkese teşekkür etti. - Bursa / Osmangazi