Bursa'da Yamaç Paraşütü 'Selfie'si
Bursa'da yamaç paraşütü tutkunları, Uludağ'ın yamaçlarından ve Gürsu İlçesi'nde havalandıktan sonra bir ilçeden diğerine uçarken, bin 800 metre yükseklikte selfie çektirerek, bu anı ölümsüzleştiriyor.
Bursa'da yamaç paraşütü tutkunları, Uludağ'ın yamaçlarından ve Gürsu İlçesi'nde havalandıktan sonra bir ilçeden diğerine uçarken, bin 800 metre yükseklikte selfie çektirerek, bu anı ölümsüzleştiriyor.
Akdeniz kıyılarında turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütçülüğüne olan ilgi Bursa'da da her geçen gün artıyor. Deniz kıyılarındakinin aksine Bursalı paraşütçüler 800 metre yükseklikten havalandıktan sonra termal akımları kullanarak, bin 800 metreye neredeyse Uludağ'ın zirvesine kadar yükseliyor. Bursa'da çift kişilik tandem yamaç paraşütü ile ilçeler arasında yolculuk gerçekleştiriliyor. Uçmanın zevkinin yanında son günlerin modası selfie çubuklarına takılan kamera ile yolculuk baştan sona görüntüleniyor.
Bursa'da 10 yıldır yamaç paraşütçülüğü yapan Engin Altop, bu sporu aynı zamanda turistleri dolaştırarak kazanca da dönüştürüyor. Türk Hava Kurumu'ndan ehliyeti olan Altop, Reşat Nuri Gültekin'in Çalıkuşu Romanında anlattığı Zeyniler Köyü'nden havalanarak, yanındaki yolcusuyla Uludağ'ın zirvesine yakın bir noktaya kadar yükseldikten sonra kenti bir baştan ötekine kat ederek, Merkez Yıldırım İlçesi Nilüfer Demirci Köyü'ne iniyor. Karayoluyla 40, kuş uçuşu 16 kilometrelik mesafe keyifli bir yolculukla 1,5 saat sürüyor.
Özellikle Fethiye Ölüdeniz'de turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütünün bu bölgelerden dağdan denize doğru alçalarak gerçekleştirildiğini belirten Engin Altop, "Biz Bursa'da havalandıktan sonra termal akımları kullanarak yükseliyoruz. Termal akımların kullanılarak çift kişilik en uzun tandem uçuşunun Türkiye'de ilk kez Bursa'da gerçekleştiriyoruz" dedi.
TELEFERİK İSTASYONU YANINA PİST YAPILSIN
Engin Altop, son yıllarda Arap turistlerin Bursa'ya ve özellikle Uludağ'a ilgi gösterdiğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Gelen turistler Uludağ'da farklı aktivitelere katılmak istiyorlar. ya ATV'lerle arazi gezisi ya da yürüyüş yapıyorlar. Bizi görenler hemen denemek istiyor. Ancak bulunduğumuz bölge turistlerin geldiği yerden uzak o yüzden ilgililerden teleferik istasyonunun bulunduğu Kadıyayla ya da Sarıalan'da kalkış pisti yapılmasını istiyoruz. Pist yapılırsa bizler de turizme katkıda bulunuruz."
Yamaç paraşütüne kadınların daha çok ilgi gösterdiklerini de kaydeden Altop, "Kadınlar bu konuda daha cesur. Taşıdıklarımızın yüzde 60'a yakını kadınlar" diye konuştu. - Bursa