Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Tartışma yaratan Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Bursa'da Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi

Bursa'da Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Reklamcılar Derneği işbirliği ile 'Kopbi Güçlen' sloganıyla bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Reklamcılar Derneği işbirliği ile 'Kopbi Güçlen' sloganıyla bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi başladı. 2 gün sürecek kongrede pazarlama iletişiminde yaratıcı fikirler, reklam ajanslarında işletme bilinci gibi konular ele alınıyor.

Doğan Yayın Holding, Hürriyet, Milliyet, Posta, Radikal, Vatan, CNNTURK, Kanal D, Star TV, Ströer- Kentvizyon, D&R, Zeno Reklam ve Anatolium alışveriş merkezi sponsorluğunda BTSO Hizmet Binası'nda düzenlenen 2'nci Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi'nin açılışında konuşan Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, verilen hizmetin diğerlerinden farklılık göstermesi ile markanın oluşabileceğini belirterek, markalaşmadaki pazarlama iletişimi ile reklam çalışmalarının önemine de değindi. Marka gücünün artması ile o ülkenin gücünün de artacağını vurgulayan Coşkunkan, Anadolu'daki KOBİ'lere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, firmaların marka gücünü nasıl arttırabilecekleri yönünde çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Medya gelirlerinin ABD'de 273 milyar dolar, Türkiye'de ise 2, 5 milyar dolar olduğunu belirten Reklamcılık Vakfı Başkanı Ahmet Akın, reklamcılık sektörünün 111 kat büyük olduğunu kaydetti. Nüfus olarak ABD'nin Türkiye'den 5 - 6 kat fazla olduğunu anlatan Akın, 111 katın hiçbir zaman kapanmayacak oranda olabileceğini dile getirdi.

Türkiye'de 2009 yılına göre geçen yıl reklamcılık sektörünün yüzde 30 büyüdüğünü açıklayan Akın, geçen sene sektörde bu kadar büyüme beklemediklerini dile getirerek, "Bunu şaşırtıcı ve sevindirici bir sonuç olarak görebiliriz. 2011'de tekrar büyüme bekleniyor. Reklamcılar Derneği olarak bu yıl yüzde 20 oranında büyüme bekliyoruz. Buradaki büyüme oranlarında daha çok sayıda şirketin reklam veren olması olduğu kadar, medya enflasyonunda kaynaklanan büyüme de söz konusu" diye konuştu.

Reklamcılık sektöründe en büyük payı televizyonun aldığını anlatan Akın, "Televizyonun 2009'da yüzde 52 payı varken, bu oranı yüzde 55'e yükseltti. Bu videonun etkisinden kaynaklanıyor. Gazetede yüzde 26'dan, yüzde 23'e bir gerileme var. Basında kendini tüm teknolojik gelişmeler doğrultusunda yeniden yapılandıracak. İnternet 4'üncü sıradaydı şu anda 3'üncü sıraya gelmiş durumda" dedi.

"TÜRKİYE TESCİL SIRASINDA AVRUPADA 3'ÜNCÜ"

Türkiye'deki firmaların markalaşmasında Türk Patent Enstitüsü'nün rakamlarının ümit verdiğini açıklayan Akın, "Türkiye tescil sıralamasında Avrupa'da 3'üncü sıraya yükselmiş durumda. Ülkemizin dinamizmi kendini birçok kategoride gösterdiği gibi yeni başvurularda da gösteriyor. Giderek İstanbul dışı illerden de başvuruların arttığını görüyoruz" diye konuştu.

"GELECEĞİ YARATAN SANAYİYİ KONUŞUYORUZ"

Cumartesi günü de devam edecek kongrede temel olarak farklılaşma konusunun ele alınacağını söyleyen TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, farklılaşmanın sihirli kelime olduğunu kaydetti. Dünyanın çok hızlı bir değişim sürecinde olduğunu anlatan Parseker, "Daha 20 yıl önce üretmek modaydı. 1990'lar pazarlamanın yüceltildiği yıllar oldu. Bugün inovatif yatırımları, çevreci üretimi, aşık olunan markaları, geleceği yaratan sanayiyi konuşuyoruz" diye konuştu.

"EN ÇOK BLUE JEANI BİZ SATIYORUZ"

Daha sonra geçilen oturumda Mavi Jeans Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, markalaşma süreçleri hakkında bilgi verdi. Yavuz, şirket felsefelerinin insan vücuduna yakışır, insanları anlar, cüzdanına uygun ürün üretmek olarak belirlediklerini ifade etti. Jeansleri daha çok erkeklerin giydiğini belirten Yavuz, kendi ürünlerinde kadın ve erkek oranlarının eşit olduğunu vurguladı. Yaklaşık 18 yıldır reklamlardan aldıkları güç ile bu duruma geldiklerini anlatan Yavuz, hedeflerinin 18 - 40 yaş arasında olduğunu dile getirdi. Türkiye'de önemli bir ivmelerinin olduğunu kaydeden Yavuz, "En çok blue jeanı biz satıyoruz" diye konuştu.

"TATLITUĞ'UN OYNADIĞI REKLAMDAKİ ÇANTA 3 GÜNDE TÜKENDİ"

En iyi 25 şirket arasında Mavi Jeans'in 7'nci sırada olduğunu ifade eden Yavuz, markalarının sanal alemde de en çok hayran sayısına sahip olduğunu söyledi. Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı reklam filminde mankenin üstündeki çantanın çok büyük ilgi gördüğünü de dile getiren Yavuz, o çantanın 3 günde tükendiğini vurguladı.

EYÜP CAN SAĞLIK, RADİKAL'DEKİ DEĞİŞİMİ ANLATTI

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık ise gazetede yaşanan değişim ile ilgili konuştu. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre gazeteciliğin 2043 yılında biteceği başka bir araştırmada da 2020'de biteceğinin öngörüldüğünü açıklayan Sağlık, Türkiye için bunun 2038 olarak öngörüldüğünü anlattı.

Gazetenin okunması için öne çıkan unsurları sıralayan Sağlık, "Gazetedeki yazı okunduktan sonra öğretmenlik yapar. İkincisi farklı açıdan bakmasını sağlar. 3'üncüsü kendi sesi gibi görür. 4'üncüsünde ise okuduğunda 'nefret ediyorum' der. Bizde ise son 2 madde dikkate alınıyor. ya nefret ya da kendi ideolojisinden olma. Gazetenin siyasi kutuplaşmadan, 2'li döngüden ciddi zarar gördüğünü düşünüyorum" dedi.

"RADİKAL BOY, RADİKAL İŞLEV, RADİKAL GAZETECİLİK"

Geçen yıl Radikal Gazetesi'nde yaşanan değişim ile ilgili de konuşan Can, "Buradaki değişiklik maliyet düşürücü bir durum olarak değerlendirilmemeli. Yeni girişimde radikal boy, radikal işlev, radikal gazetecilik olarak 3 transformasyon yaptık. Teknoloji gelişirken gazeteciler olarak yeni formlara, ihtiyaca uygun ürünler geliştirmeliyiz" diye konuştu.

"İHTİYAÇLARA UYGUN YENİLİKLER YAPILMALI"

Köşe yazarlarının masa başında oturan değil, sokağa hayata dolanan, siyah beyaz bakmayan anlayışla çalıştığını anlatan Can, gazeteyi algı kurgusuna adına uygun şekilde değiştirdiklerini dile getirdi. Üretilen içerik, yaratılan değerin önemine de değinen Can, "Aşk, cinsellik, ilişkiler bitmedikçe gazetecilik bitmeyecek. Tüm yapılması gereken ihtiyaçlara uygun yenilikler yapılması" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title