Haberler

Bursa'da Şehir Kimliği Çalıştayı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı'nın tanıtım toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Orhangazi Salonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Vali Vekili Ergün Güngör, Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Gelecek vizyonu belirlenecek

Şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek amacıyla yapılan çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Türkiye'nin 81 ilinde yerel yönetimlerle organize edilen çalıştayların 14.'sünü Bursa'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'yle ortaklaşa yapılan çalıştayda Bursa'nın gelecek vizyonunun yine Bursalılar tarafından belirleneceğini, ortaya çıkan sonuçların da kentin gelecek vizyonunun oluşturmak isteyenler için bilimsel bir kaynak olarak kitaplaştırılacağını söyleyen Acar, sahip olduğu değerler, tarihi ve kültürel miras, coğrafi çeşitlilik, sanayi alt yapısı bakımından köklü bir geçmişi bulunan Bursa'nın şehir kimliği bulunan ender şehirlerden biri olduğunu kaydetti.

Büyükşehir'in vizyon çalışmaları…

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ise, Bursa'da şehir kimliğinin oluşturulması yönünde belediye eliyle yapılan çalışmalara değindi. Bursa'da gelecek vizyonuna ilişkin faaliyetlerin ciddi anlamda ilk kez Recep Altepe döneminde başladığını, tarihi ve kültürel mirasa ait her şeyin firesiz şekilde rekonstrüksiyona tabi tutulduğunu, tarihi eserlerin tümüyle, orjinaline sadık kalınarak yeniden hizmete alındığını, 2 milyon metrekarelik alanın 'Yeşil Bursa' sıfatına yakışır şekilde ağaçlandırıldığını, Türkiye'nin ilk yerli tramvay aracının belediye öncülüğünde özel sektör tarafından üretildiğini hatırlatan Başkanvekili Ödünç, çalıştay sonrasında ortaya çıkan bilimsel eser için Bursa'da hali hazırda yararlı olacak birçok çalışmanın bulunduğunu vurguladı.

"Çalıştay, gelecek için ufuk açacak"

AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise, Bursa'nın sahip olduğu tüm birikimlerin gelecek vizyonuyla ele alınıp gelecek kuşaklara aktarılmasını hedef alan çalıştayın takdire şayan bir organizasyon olduğunu söyledi. Bursa'da gelecek vizyonuna yönelik çok sayıda çalışmanın Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleştirildiğini, kentin hizmete alınan yatırımlarla dünya arenasında boy gösterdiğini kaydeden Yıldırım, yapılanlarla entegre edilen çalıştay sonuçlarının araştırma grupları açısından gelecekte ufuklar açacağına inandığını ifade etti.

Bin yıl öncesinden bin yıl sonrasına…

Vali Vekili Ergün Güngör de, Bursa'nın gerek yerel yönetimler gerekse merkezi idare açısından gelecek vizyonunu ortaya koyan yöneticilere sahip olduğunu söyledi. Yapılan çalıştayın şehirde var olan birikimin bir adım öteye taşınması açısından önemli olduğunu dile getiren Güngör, binlerce yıl öncesi bahsedilen şehri binlerce yıl sonra da bahsedilebilir kılmak istediklerini ifade etti.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kurum olarak tüm faaliyetlerde Bursa şehir kimliğine katkı sağlamayı hedef aldıklarını söyledi. Çalıştaya da üniversitenin kuruluşunun 40. yılı münasebetiyle 40 akademisyenle katıldıklarını vurgulayan Kılavuz, "24 saat Bursa için çalışmaya, gayret sarf etmeye hazırız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar moderatörlüğünde düzenlenen panele, Bakan Danışmanı Zekeriya Erdim, Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close