Bursa'da İskender Kebabı Müzesi
Bursa'da yaşayan ve dedelerinin yaptığı iskender kebabını marka haline getirip tescil ettiren Yavuz İskenderoğlu, bu kez 'İskender Kebabı Müzesi' kurdu.
Bursa'da yaşayan ve dedelerinin yaptığı iskender kebabını marka haline getirip tescil ettiren Yavuz İskenderoğlu, bu kez 'İskender Kebabı Müzesi' kurdu. Dedesinin, babasının amcasının ve son kuşak olarak kendisinin slikondan heykellerini yaptıran Yavuz İskenderoğlu, müzede iskender kebabın ilk yapıldığı işyerinde kullanılan ocak, masa, tabela, masat ve diğer eşyaların da bulunduğunu açıkladı.
Bursa'da ilk kez 1850 yılında Mehmet oğlu İskender tarafından yapılan ve daha sonra son kuşak olan Yavuz İskenderoğlu tarafından marka haline getirilip tescillendirilen iskender kebabının müzesi kuruldu. Bursa'da sahibi olduğu Osmanlı mimarisi ile yapılmış İskender Konağı'ndaki müze, görenlerin ilgisini çekiyor. Müzede dedesi İskender İskenderoğlu, babası babası Süleyman İskenderoğlu, amacası Nurettin İskenderoğlu ile son kuşak olarak kendisinin silikondan heykelini yaptıran Yavuz İskenderoğlu, müzede iskender kebabının ilk kez yapılıp satıldığı Kayhan Çarşısı'ndaki mağazalarından sakladığı tabela, masa, tabak, çatal, ocak, masat gibi eşyaları sergiliyor.
'HENÜZ BİTMEDİ'
Müzedeki heykellerin gerçeğine benzemesi için özel uğraş verdiğini açıklayan Yavuz İskenderoğlu şunları söyledi
"İskenderimizi önce tescil ettirdim sonra müzesini kurarak ölümsüzleştirdim. Müzede benim heykelimi de görenler şaşırıyor. Fotoğraflarımı ve görüntülerimi alıyor. O günlerden özel olarak sakrladığım tüm eşyaları sergiliyorum. O günlerde çekilen fotoğrafların orijinallerinin bulunduğu çalışma henüz tam olarak bitmedi. 1800'lü yıllarda etlerin at sırtında özel kafeslerde satılmasını da heykele dönüştüreceğim. İskender'in o günkü yapılışı ile bugünkü halini de tarifleri ile izleyenlere sunacağım."