Haberler

Bursa Büyükşehir Kültür Hizmetlerinde De Sınır Aştı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Makedonya Ensar Derneği ve BUSMEK işbirliğiyle Üsküp'te düzenlendiği konferans, ebru ve çini atölye çalışmaları büyük ilgi gördü

Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Bosna Herkes başta olmak üzere tüm Osmanlı coğrafyasında varlığını gerek tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması, gerekse sosyal yardım ve etkinliklerde gösteren Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinliklerle de bölge gençlerinin ufkunu açıyor. Makedonya Ensar Derneği ve BUSMEK eğitmenlerinin desteğiyle Üsküp'te farklı bir etkinliğine imza atan Büyükşehir Belediyesi, "Peygamber ve Hoşgörü" konulu konferans ve Ebru-Çini atölye çalışmaları ile iki ülke arasındaki işbirliğini kültürel boyata taşıdı.

Bölge gençlerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte konuşan Ensar Derneği Başkanı Doç. Dr. Süleyman Baki, ikinci vatanım diye tarif ettiği, tahsil hayatının büyük çoğunluğunun geçtiği Bursa'ya selam ve şükranlarını sunarak konferansın ve programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi'nden Mehmet Esen de, "Bir yerin güzelliklerinden bahsediyorsak eğer, bunu gerçekleştiren o yörenin insanlarıdır. İnsan tek başına bir hiçtir. Ne ontolojik ne de biyolojik tanımlara ihtiyaç duyarız. İnsan; Kuran-ı Kerim'de buyrulduğu üzere Sırat-ı Müstakimdir" dedi. İnsan, zaman ve mekan kavramlarını Kuran'a göre açıklayan Esen, konuşmasında Peygamber sevgisine değindi. "Kim ki herhangi birisini, herhangi bir şeyi Efendimiz'den daha fazla önemser ve severse onun bu dünyaya aitliğinden bahsetmek mümkün değildir" diyen Esen, Peygamberimizin hoşgörü anlayışını ve sevgiye dair sözlerini hayatından örneklerle açıklayarak konferansı tamamladı.

Atölye çalışmalarına yoğun ilgi

Programın ikinci ayağında ise Ebru ve Çini atölye çalışmaları yapıldı. Özellikle gençlerin yoğun katılım gösterdiği çalışmada BUSMEK eğitmenlerinden ebru sanatı ustası Elif Aydın, ebrunun tarihi gelişiminden ve sanatın nasıl ifa ve icra edileceğinden bahsetti. Katılımcılar birer birer ebru teknesinin başına geçerek daha önce Bursa'ya eğitim almak için gelen Ümran ve Şükran Ramadan kardeşlerin gözetiminde ilk eserlerini üretmiş oldu.

BUSMEK'te çini sanatı eğitmeni olarak görev yapan Sevinç Aktaş ise, dünyada en güzel örneklerin verildiği coğrafyamızda, çini sanatının tarihini, tanımını ve usullerini anlatarak katılımcıların bu sanatı nasıl yapmaları gerektiğini gösterdi. Ellerine fırçalarını alan gençler, desenlerini çıkardığı parçaları boyadılar. Ortaya koydukları çalışmaların Bursa'da fırınlanarak yine kendilerine ulaştırılacağı haberi karşısında daha da mutlu oldular.

Ensar Derneği Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Kadriye Süleyman ise böyle etkinliklerin, özellikle öğrencileri zihni manada daha da diri tuttuğunu belirterek, böylesi faaliyetlerin her geçen gün artması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close