Haberler
Suriye'de Baas Partisi çalışmalarını süresiz olarak askıya aldı

Esad'ın gidişi onları da bitirdi! Faaliyetlerini durdurdular

Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

3 sosyal medya platformu, aynı anda çöktü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

Bursa, ipek ve çini ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa'nın, şimdi de çini ve Bursa ipeğinin ön planda olduğu "zanaat ve halk sanatları" dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olduğu bildirildi.

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa'nın, şimdi de çini ve Bursa ipeğinin ön planda olduğu "zanaat ve halk sanatları" dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olduğu bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa, dünya gelinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na üye 295 şehir arasında yer aldı.

UNESCO'nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekleyen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na 2021 yılında dahil olacak kentlerin belirlendiği toplantı, UNESCO'nun Paris'teki merkezinde gerçekleştirildi.

Dünya genelinde 49 şehrin Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edildiği toplantıda, Türkiye'den Bursa'nın "zanaat ve halk sanatları" dalında üye olması kararlaştırıldı.

Bu kararla UNESCO Yaratıcı Şehir Ağı'ndaki 295 şehir arasına giren Bursa; Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar ve Kırşehir'in ardından, Türkiye'den bu ağa dahil olan 7'nci şehir oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle Bursa'nın turizmden hak ettiği payı alması yönünde son dönemlerde yaptıkları çalışmaların olumlu sonuç vermesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Turizm anlamında Bursa'nın en önemli zenginliğinin tarihi ve kültürel mirası olduğunu ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Zanaat ve halk sanatları dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na yaptığımız üyelik başvurusu da kabul edildi. Türkiye'den 12 dosya arasında sadece Bursa ve Sivas'ın dosyası UNESCO'ya gönderilmişti. Türkiye'den sadece Bursa'nın üye olarak kabul edildiği açıklandı. Böylelikle Bursa ipeği ve İznik çinisi başta olmak üzere Bursa'mızın zanaat ve halk sanatları da evrensel değer haline gelmiş oldu. Süreç boyunca çalışmamıza destek veren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına, İl Kültür Müdürlüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarında özellikle teşekkür ederim. Bursa zaten hak ediyordu. Hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA / Güncel
title