Bursa Alışveriş Şenliği Başladı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Alışveriş Şenliği, düzenlenen tören ile açıldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Alışveriş Şenliği, düzenlenen tören ile açıldı. Kent merkezi ve ilçelerinden 6 bin 207 işyerinin katıldığı şenlikte mağazalar, yüzde 5 ile yüzde 50 arasında indirim yapacak. 15 Eylül'e kadar sürecek şenliklerde alışveriş yapan tüketiciler, her 50 TL'lik alışveriş harcama için çekilişe katılarak, hediye kazanma fırsatı yakalayacak.
BTSO 8'inci Alışveriş Şenliği, Orhangazi Parkı'nda düzenlenen tören ile startı verildi. Törenin açılışında konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Ali Hazır, bu yıl 'Kazançlı Alışveriş Zamanı' sloganını uygun gördüklerini söyledi. Bu yıl şenliğe kent merkezi ve ilçelerden 6 bin 207 işyerinin katılacağını dile getiren Hazır, işyerlerinin yüzde 23'ünün Altıparmak, yüzde 21'inin Kapalıçarşı, yüzde 14'ünün Nilüfer Bölgesi'nden ve geriye kalan yüzde 42'inin ise Garajaltı, Heykel, Çekirge, Mudanya, Kestel, Görükle ve Gürsu'dakilerden oluştuğunu söyledi. Bursa piyasasını yaz sezonunda canlı tutmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Hazır, "Kentte nakit para sirkülasyonuna ivme kazandırmak ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla düzenlediğimiz şenliğe alışveriş merkezlerinin katılımı da oldukça yoğun oldu. Şenlik boyunca yüzde 5 ile yüzde 50 arasında indirim yapılacak. 15 Eylül'e kadar sürecek şenlikte alışveriş yapan tüketiciler, her 50 TL'lik harcama için bir çekiliş hakkı elde edecek. Çekilişlere katılanlar otomobil, televizyon, bilgisayar, beyaz eşya ürünleri ve cep telefonu gibi hediyeler kazanabilecek" dedi.
"İÇ PİYASAYI CANLI TUTMAMIZ, STRATEJİK AÇIDAN ÖNEMLİ"
Harcamaların dikkatli yapılması gereken bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Hazır, "Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. En büyük pazarımız olan AB, bu yılı küçülme ile tamamlayacak. İç pazarda elektronikten mobilyaya kadar pekçok alanda satışlar daralıyor. İç piyasayı canlı tutmamız, stratejik açıdan önemli" diye konuştu.
"HAK ETTİĞİNDEN DAHA FAZLA BİR REFAH YAŞAMAK İSTEYENLERİN HALİ ORTADA"
Türk halkının yüzde 45'inin henüz kazanamadığı parayı harcadığını vurgulayan Hazır, dengeli harcama yapmanın önemine dikkat çekti. Bursa Alışveriş Şenliği'ni de bu yüzden nakit ağırlıklı konumlandırdıklarını söyleyen Hazır, "İstanbul ve Ankara'da alışveriş şenlikleri sırtını kredi kartıyla harcamaya dayarken biz, gerçekten imkanı ve ihtiyacı olanın alışveriş yapmasını teşvik ediyoruz. Bursa çok öteden beri ithalattan daha fazla ihracat yapan, Ankara'dan aldığından daha fazlasını vergi olarak veren bir kent. Dolayısıyla ülkemizin bu dönemde ihtiyacı olan 'Kazandığın kadar harca' düsturunu bu şenlik kanalıyla Türkiye ile paylaşmayı çok önemsiyorum. Sonuçta hak ettiğinden daha fazla bir refah yaşamak isteyenlerin hali ortada. Avrupa ve Amerika'da çöpleri toplanamayan, iflasın eşiğine gelmiş onlarca yerel yönetim var" dedi.
"ESNAF DAHA ÖZVERİLİ OLMALI"
Bursa Büyükşehir Belediye Ak Parti'li Başkanı Recep Altepe ise alışveriş şenliğinin Ramazan ayı ve bayrama yeni bir ivme getireceğini söyledi. Kazananların Bursalı esnaf ve vatandaşın olacağına işaret eden Altepe, "Hedef Bursa'nın canlılığı ve hareketliliği. Ancak esnaf biraz daha özverili olmalı. Dükkanlarını daha geç saate kadar açık tutarak işlerini daha da katlayabilirler" diye konuştu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise alışveriş şenliklerinde dikkat edilmesi gereken konuların bulunduğunu söyledi. Satılan malın kalite ve sunumunun önemine işaret eden Harput, Bursa'nın bu konuda avantajlı bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Bazılarının Bursa dışından alışveriş yaptıklarını ifade eden Harput, "Bunu anlayamıyorum ve üzülüyorum. Bursa'da herşey ve daha iyisi var" diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış törenine katılanlar, alışveriş şenliğinin startını verdi. Mağazaları gezen katılımcılar, 500 TL'lik şal ve kravat alışverişi yaptılar. Daha sonra aldıkları kuponlarla çekilişe katıldılar.