Haberler

Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bin aydan hayırlı ay da oruç tutan Bursalılar, 2019 imsak saatlerini merak ediyor. Yardımlaşmanın, kardeşliğin hatırlatıldığı bu kutlu ayda Bursa oruç tutmaya kaçta başlıyor? Bursa imsak saati 14 Mayıs 2019 kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Bursa imsak vakti ve daha fazlası haberimizde…

Kur'an-ın indirilmeye başladığı Kadir gecesini de içerinde barındıran Ramazan'da, İslam alemi bir ay oruç tutacak. Oruç ayı nedeniyle Bursa halkı, 'Bursa imsak saatleri kaçta' araştırıyor. Peki, Bursa imsak vakti 2019, 14 Mayıs Bursa imsak saati kaçta? Bursa Türbeleri ve daha fazlası...

BURSA 14 MAYIS İFTAR SAATİ

Ramazan bayramıyla son bulan Ramazan ayında, aile üyelerinin bir sofrada birleştiği sahur ve iftar vakitleri en çok okunanlar arasında yer aldı. Bir ay boyunca oruçlu olacak Bursalılar, Bursa imsak ve iftar saatlerini araştırıyor. Bursa 14 Mayıs 2019 imsak saati 3.59 şeklinde belirtiliyor.

BURSA TÜRBELERİ

Osmanlı'nın başkentlerinden olan Bursa'da erken Osmanlı mimarisi fazlasıyla gelişmiştir. Camiiler, türbeler, medreseler Bursa'da önemli yer tutar. Bu nedenle Bursa, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Ramazan ayında da camileri ve türbeleri ise dolup taşar. İşte Bursa türbeleri:

Çoban Bey Türbesi: Umur Bey mahallesinde bulunan türbe, Osmanlı İmparatorluğunun kurucularından Osman Bey'in oğlu Çoban Bey'e aittir. Türbe kare planlı, üzeri basık kubbe ile örtülüdür. Türbede Çoban Bey'in lahdi ile beraber beş lahit bulunmaktadır. Yapının batı yönünde bulunan duvar kalıntıları Çoban Bey Mescidinin kalıntılarıdır. 1971 yılında Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından onarılmıştır.

Osman Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Park girişinin solunda, Şehitlik Anıtının yanında yer alır. Osman Gazi Söğüt'te vefat ettiği zaman babası Ertuğrul Gazi'nin türbesine gömülmüştür. Bursa'nın Türklerin eline geçişinden sonra naaşı Bursa'ya getirilerek Bizans dönemine ait Saint Elia (Gümüşlü Kümbet) Kilisesine gömülmüştür. İlk önceleri Orhan Gazi ile aynı çatı altına gömülmüşse de 1855 depreminde türbe yıkılınca 1863'de bugünkü türbeyi Sultan Abdülaziz yeniden yaptırmıştır.

Orhan Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Tophane Parkı girişinin sağında, Osman Gazi Türbesi'nin karşısında bulunur. Bizans döneminde tarihlenen Saint Elie Kilisesi kalıntısı üzerine yapılmıştır. Kiliseye ait mozaik kalıntıları döşemelerinde günümüze kadar gelmiştir. Osman Gazi türbesi ile Orhan Gazi türbesi aynı çatı altında iken 1855 depreminde yıkılmış, 1863'de Sultan Abdülaziz tarafından yenilenmiştir.

Okçu Baba Türbesi: Nusret Paşa Türbesi olarak da bilinir. Hisar bölgesinde Saltanat Kapıya yakın bir alanda bulunan türbenin 14. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir.B ursa'nın fethinde önemli hizmetleri olan Nusret Paşa'ya aittir. Kareye yakın planlı türbe dıştan kiremit çatılı, içten kubbelidir.

Cem Sultan Türbesi: Altıgen planlı bu türbe, talihsiz Sultan Cem Sultan'ın mezarını barındırmaktadır. Kubbe ve duvarlar zengin kalem işleri ile bezelidir.Duvarlar pencere üzerlerine kadar altıgen firuze çinilerle kaplıdır. Giriş kısmı mermerdendir. Cem Sultan'ın sandukasının yanında kardeşi Şehzade Mustafa ile II. Bayezid'in Sultan Abdullah ve Alem Şah adlı iki oğluna ait olduğu söylenen iki sanduka daha bulunmaktadır.

Orhan Gazi Külliyesi, Muradiye Külliyesi, İznik/ Kırgızlar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi bunlardan bazılarıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title