Haberler

Burdur Tedavisi Tamamlanan Hayvanlar Kuş Gözlem Günü'nde Doğaya Salındı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan puhu, şahin ve angıt Dünya Kuş Gözlem Günü'nde doğal ortamlarına bırakıldı.

Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan puhu, şahin ve angıt Dünya Kuş Gözlem Günü'nde doğal ortamlarına bırakıldı.

Dünya Kuş Gözlem Günü dolayısıyla Acıgöl'de Afyon Kocatepe Üniversitesi Başmakçı Meslek Yüksekokulu (MYO), Pamukkale Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileri ile Başmakçı MYO öğrencileri kuş gözlemi yaptı. Etkinliğe Başmakçı Kaymakamı Hasan Hüseyin Eryiğit ve Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü de katıldı. Etkinlik kapsamında Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan puhu, şahin ve angıt doğaya salındı.

Dünya Kuş Gözlem Günü dolayısıyla dünyanın birçok bölgesinde kuş gözlem topluluklarının hafta sonunda kuş gözlemi ve kuş sayımı yapıldığını belirten kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan, "Acıgöl Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birisi. Buraya özgü birçok türü barındırıyor. Flamingolar için önemli bir alan. Gölde gözle, 15 bin'in üzerinde kuş gördük daha sonra detaylı sayım yapacağız" dedi.

Etkinliği düzenleyen Başmakçı MYO Sekreteri Ramazan Gürbüz ise amaçlarının hem Acıgöl'ü tanıtmak hem de öğrencilere doğal hayatı koruma bilincini oluşturmak olduğunu kaydetti.

Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca da doğa ve canlılara önem verilmediği şu günlerde yıl boyunca yüzlerce farklı kuş türüne ev sahipliği yapan ve avcılığın katliamlara dönüştüğü Acıgöl'de bu etkinliğin yapılıyor olmasının, kendisi için çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Bir taraftan tuz üretimi baskısı, diğer taraftan yeni yapılan göletler ve sayısız sulama sondajının, zaten kurumakta olan Acıgöl'ü tamamen susuz bırakabileceğini belirten Sarıca, şöyle dedi: "Yüzlerce farklı kuş türü su kaynaklarına yakın yerlerde beslenmektedir. Bu da kuşların avcılar için kolay hedef haline gelmesine sebep olmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Acıgöl'ün statüsünü tekrar değerlendirip göle hayat verecek, Acıgöl çevresindeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarla bütünleşmiş acil eylem planlarını ortaya koymasını bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close