Burdur'da Lavanta Hasadı Başladı
Burdur Gölü'nün kurtarılması amacıyla hazırlanan 'Lavanta Deresi Projesi' kapsamında, 400 dekar araziye dikilen lavanta hasadına başlandı.
Burdur Gölü'nün kurtarılması amacıyla hazırlanan 'Lavanta Deresi Projesi' kapsamında, 400 dekar araziye dikilen lavanta hasadına başlandı. Yeşilova İlçesi'ne bağlı Akçaköy'de, Lisinia Doğa Projesi kapsamında Burdur Gölü'nün kurtarılması amacıyla hayata geçirilen Lavanta Deresi Projesi'nde, ekilen lavantanın hasadına başladı. Lavanta hasadına Vali Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri ve Lisinia Doğa'daki yerli ve yabancı gönüllüler katıldı.
Lisinia Doğa sorumlusu ve proje yürütücüsü Öztürk Sarıca, Vali Şerif Yılmaz ve beraberindekilere Lavanta Deresi Projesi hakkında bilgi verdi. Lisinia Doğa'ya bağlı olarak Lavanta Deresi Projesi'ni geliştirdiklerini ve 400 dekarlık alanda lavanta dikimi yapıldığını belirten Öztürk Sarıca, "İlk yıl olarak ciddi bir yağ verimine ve karlılığa ulaşacak. En azından giderlerimizin büyük bir kısmını karşılayacak. Kırsal turizm anlamında insanlar buraya gelmeye başladı. İnsanların susuz tarıma yönelmesi açısından çalışmalar yaptılar" dedi. Öztürk Sarıca ve ekibini tebrik eden Vali Şerif Yılmaz, Lavanta Deresi Projesi'nin Türkiye'de tıbbi aromatik bitkilerle ilgili son zamanlarda başlatılan çalışmaların içerisinde örnek olduğunu söyledi. Tıbbi aromatik bitkilerin katma değer açısından kırsalda yaşayan vatandaşlar için en fazla gelir getirici ürünlerden olduğunu belirten Vali Yılmaz, bunun yanında turizm açısından da yeni bir sektörün oluştuğunu, Burdur olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini dile getirdi. Vali Yılmaz daha sonra Lisinia Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan iki şahin ve bir güvercini doğaya bıraktı.