Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Burdur Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi İleri Arıtma Teknolojisine Dönüşüyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Belediyesi Atık su Arıtma Tesisi'nde 2016 yılında uygulamaya geçilecek olan Kentsel Atık Su Arıtma Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Eyüp Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uzmanlar katıldı.

Burdur Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi yapımı uzun yıllara dayanan bir proje diyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "Tesisimiz 2010 yılında hizmete girdi. Tesisimizde arıtılan suların aldığımız raporlara göre Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğindeki sınır değerlerin çok altında olduğu görülmektedir. Mevcut Tesis ile sağladığımız başarı göz önündedir. Ancak kendimizi değişen dünyaya uyarlamamız gerekiyor. Malum olduğu üzere, 2016 yılı Temmuz ayında artık yeni sisteme geçmemiz gerekiyor." dedi.

Burdur Belediyesi olarak çevre konusunda, hassas olduklarını belirten Akkaya "Hiçbir emekten hiçbir masraftan da kaçmıyoruz. Arıtma tesisi 3 yıl önce hizmete girdiğinde bir koku vardı. Rüzgar şehre doğru estiğinde koku bütün şehri etkisi altına alıyordu. İller bankası önderliğinde geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Sonuçta her gün tesis girişinde 2,5 kilogram toz ve 5 kg sıvı olarak kötü kokuyu nötralize edecek bakteri uygulanıyor. Bu sayede sadece arıtma tesisi çevresinde bu kokuyu hissediyoruz. Şehir merkezine yaklaştıkça bu koku hissedilmiyor. Ayrıca Şeker Fabrikasının da bir çökertme havuzu bulunmaktadır . Orada da muazzam bir koku oluşmaktadır. Halkımız bunu bilmediği için Arıtma Tesisinden geliyor diye bir düşünceye kapılıyor. Kesinlikle tesisimizden herhangi bir koku yayılmıyor" diye konuştu.

Arıtma Tesisi sorumlusu Çevre Mühendisi Mahmut Bayrakdar'ın katılımcılara Tesisle ilgili yaptığı sunumdan sonra katılımcılara tesis gezdirildi ve ileri arıtma teknolojisine geçiş için gerekli değerlendirmeler yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title