Haberler

Bülent Uygun'un Eşi Gamze Uygun Tarihi Eser Kaçakçılığından Sanık

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Uygun'un ayrı yasadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'in da bulunduğu 21 sanığın 'Çete kurmak ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak' suçlarından yargılamalarına devam edildi.

Bursa'da, aralarında şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskisehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yasadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'in da bulunduğu 21 sanığın 'Çete kurmak ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak' suçlarından yargılamalarına devam edildi.

Gamze Uygun, duruşmada, tarihi eser kaçakçılığı ile ilgisinin olmadığını, herhangi bir örgütle de bağlantısının bulunmadığını öne sürdü.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı, alınan bir ihbar üzerine tarihi eser kaçakçılığına ilişkin geçen Aralık düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 21 kişiyi gözaltına alındı. Futbolda şike iddiaları üzerine tutuklanan Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yasadığı eşi Gamze Uygun ile DSP'den 21'inci dönem milletvekili olan daha sonra Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu olarak görev yapan Hayati Korkmaz ile çeteye liderlik yaptığı öne sürülen Ethem Korkmaz, İbrahim Öz, Ahmet Akın, Ergin Yesiltaş, Harun Fidan, Erbil Karatay, İrfan Tarhan, Ulvi Baltacı, Safiye Azcan, İbrahim Çakır, Ahmet Sönmez Anlaroglu, Yavuz Kocatepe, Vedat Mestan, Mustafa Küles, Nizamettin Metinbey, Özcan Özyiğit, İskender Bozkurt, Mustafa Arı ve Osman Özaydın, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Örgüt üyelerinin Bolu, Sakarya, Kütahya Uşak ve Bursa'nın İznik, Mudanya, Orhaneli, Harmancık, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde kaçak kazı yaptıkları iddia edildi. Kazma, kürek ve iş makineleriyle SİT alanlarında yapılan kazıları fotoğraflarla belgeleyen ekipler, soruşturmayı derinleştirdi.

12'si satışa yönelik 20 ayrı eylem gerçekleştirdikleri öne sürülen şebeke üyelerine yönelik operasyon sırasında, zanlıların ev, işyeri ve bürolarında yapılan aramalarda, 77 sikke, ruhsatsız av tüfeği, 45'lik 145 tabanca mermisi, 9 mililmetre çapında 171 tabanca mermizi, figürlü tas, bakır bileklik, kolye, çömlek, mercek, insan figürlü toprak heykel, 2 bakır zincir, kazı bölgelerini gösteren elle çizili 11 kroki, tarihi eser yerlerini gösteren 13 fotoğraf ve içinde tarihi eserlerin fotoğraflarının bulunduğu hafıza kartı ile, 4 define arama detektörü ele geçirildi.

Bursa 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde toplam 66 kişi hakkında, 'suç işlemek için örgütü kurmak', 'kurulan örgüte üye olmak', '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ederek izinsiz araştırma ve kazı yapmak' suçlarından 3 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Saffet Yılmaz ile Gamze Uygun katıldı.

Tarihi eser kaçakçılığı ve örgüt elebaşılığı yapmak suçlamasıyla 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gamze Uygun, duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Avukatı Tuğba Karaca ile birlikte katıldığı duruşmada Uygun, "Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Benim herhangi bir örgütle bağlantım yok. Sanıklardan da sadece Ethem Topçu, İbrahim ve Ahmet Akın'ı tanırım. Benim define aramalarıyla bir ilgim yok. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Kısa süren yargılama sonunda mahkeme, hakkında dava açılan diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı Ekim ayına erteledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close