Bu Dükkanda Para Geçmiyor"
Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu'nda öğrenciler tarafından oluşturulan "takas dükkanı"nda öğrenciler, giyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu'nda öğrenciler tarafından oluşturulan "takas dükkanı"nda öğrenciler, giyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.
Okulun İngilizce öğretmeni Hilal Kati'nin önderliğinde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan sosyal sorumluluk projesi, her geçen gün gelişerek devam ediyor.
Öğrenciler okulun giriş katında oluşturdukları "takas dükkanı"na kullanmadıkları veya ihtiyaç fazlası giyim eşyalarını getirerek, buradan beğendikleri başka eşyaları alabiliyor.
Öğrenciler tarafından işletilen dükkanda, para kullanılmıyor. Öğrenciler dükkanda aynı zamanda, giyim eşyalarının üzerine öğretmenleri tarafından İngilizce yazılan "Para harcama","Kullanmadığını getir", "İhtiyacın olanla takas et" gibi yazıları da okuyarak, İngilizcelerini geliştiriyor.
Ders aralarında açılan dükkandan öğrencilerin yanı sıra veliler de faydalanıyor.
"Veren el alan eli görmüyor"
Okul Müdürü İbrahim Erginsoy, dükkanda gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık 2 yıldır başarılı şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.
Projenin öğrencilere birçok katkısı bulunduğunu bildiren Erginsoy, projenin başarıyla sürdürülmesinde emeği geçen tüm öğrencilerini tebrik etti.
Projenin tüm okullarda uygulanması için çaba sarf ettiklerini aktaran Erginsoy, "Bu projenin özünde; alanla verenin birbirlerini tanımadan, kimseyi de üzmeden faydalanmalarını sağlama noktasında gayretimiz var. Yardım alan aynı zamanda yardım veren konumunda, yardım veren de aynı zamanda yardım alan konumunda. Bunu bir şekilde burada gerçekleştirmiş oluyoruz. Aynı zamanda eski olan bir şeyin eğer işe yarıyorsa atılmaması gerektiğini öğrencilerimize ve diğer ailelere anımsatmak için uğraşıyoruz. Dükkanımız buna hizmet ediyor." şeklinde konuştu.
İngilizce öğretmeni Hilal Kati, "takas dükkanı" ile öğrencilere hem İngilizce öğrettiklerini hem de yardımlaşma duygusu aşıladıklarını aktardı.
Dükkan ile okulda tüm öğrencilerin birbirlerine olan sevgi ve yardımlaşma duygularının arttığına dikkati çeken Kati, şunları söyledi:
"Tüm öğrenciler bu dükkana kıyafetler getirdi. Böylece dükkanımız büyük ve güzel bir yer oldu. Yavaş yavaş gelişti. Gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz ya da vatandaşlar olursa başka şekillerde de yardımcı oluyoruz. Bu sayede paylaşımı da onlara göstererek paylaşımı ön planda tutuyoruz."
Veli Nazan Dur da projeyi tüm veliler olarak desteklediklerini ve zaman zaman da dükkandan faydalandıklarını dile getirdi.
Öğrencilerden Gizem Palabıyık da kullanmadığı bir hırkasını dükkana getirerek, beğendiği bir gömleği aldığını anlattı.
İhtiyacı olan herkesin bu dükkanda faydalandığını aktaran Palabıyık, projenin devam etmesini istediklerini sözlerine ekledi.