Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Rus uçakları, Halep'i vurmaya başladı

Halep düştü, Rus savaş uçakları bombardımana başladı

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Memur kanunu değişiyor! İşte TBMM'ye sunulan teklif

Memur kanunu değişiyor! İşte sunulan teklif

51 Yıldır Yapılmayan Barajdan Emekli Oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Mutki ilçesinde 51 yıldır yapımı beklenen Ayşe Hatun Barajı'ndan bir bekçi emekli olurken, ikinci bekçi ise 7 yıldır görev yapıyor.

Bitlis'in Mutki ilçesinde 51 yıldır yapımı beklenen Ayşe Hatun Barajı'ndan bir bekçi emekli olurken, ikinci bekçi ise 7 yıldır görev başında. Baraj yapılmasını bekleyen Kavakbaşı beldesine bağlı 250 haneli Boğazönü köyü sakinleri, beklenti nedeniyle köylerine herhangi bir yatırım yapılamamasından şikayetçi.

Konu ile ilgili AA muhabirine konuşan Boğazönü Köyü Muhtarı Ethem Dalgalan, köyde 51 yıldır baraj yapımının konuşulduğunu ancak Ayşe Hatun Barajı için bugüne kadar herhangi bir çalışma yürütülmediğini söyledi.

1 BEKÇİ EMEKLİ OLDU

Yapımına başlanılamayan barajdan 1 bekçinin emekli olduğunu, ikinci bekçinin ise 7 yıldır görev yaptığını ifade eden Dalgalan, şöyle konuştu:

"Baraj yapılacağından dolayı köyümüze yaklaşık 51 yıldır yatırım yapılmıyor. Köyde bir lojman dahi yok. Öğretmenler de kendi imkanlarımızla ayarladığımız evlerde kalıyor. Çünkü baraj nedeniyle herhangi bir yatırım yapılmıyor. 51 yıldır bu barajın yapımı konuşuluyor. ya baraj yapılsın veya köyümüzün üzerindeki bu ambargo kaldırılsın. Devlet Su İşleri baraj nedeniyle, köye herhangi bir yatırımın yapılamadığını söylüyor. Ancak resmi evraklarda barajın yapıldığı gösteriliyor. Barajın inşaatında bir bekçi emekli oldu, bir bekçi ise 7 yıldır görev yapıyor. İkinci bekçi de emekli olmak üzere. Artık barajın yapılmasını değil, köyümüze yatırım istiyoruz. Çünkü yatırıma ihtiyacımız var. Resmiyette baraj tamamlandığı için köyümüze köprü, yol ve sağlık evi yapılmıyor. Yazık günah değil mi. Bizim günahımız ne, suç mu işledik."

ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER

Dalgalan, dertlerini bugüne kadar tüm yetkililere anlattıklarını ancak kimseden olumlu bir cevap alamadıklarını anlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konunun çözülmesi için yardım istediklerini söyledi.

Baraj yapılması halinde köyün sular altında kalacağını ancak buna rağmen yetkililerin kendilerine alternatif olarak herhangi bir yer göstermediğini de belirten Dalgalan, artık köylerinden çıkmak istemediklerini dile getirdi.

Köylülerden İkram Dalgalan ise bugüne kadar baraj için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek, "Ben doğmadan bu baraj konuşuluyormuş. Barajdan dolayı köyümüze hiçbir yatırım gelmiyor. Baraj yapılsın ya da yapılmasın yeter artık bıktık. Buradan bekçiler emekli oldu. Barajın ismi var, ama ortada baraj yok. Eğer baraj bitmişse biz suyun içinde mi yaşıyoruz" diye konuştu.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdür Yardımcısı Mahir Arslan da Ayşe Hatun Barajı'nın 2005 yılında 4628 sayılı kanunla özel sektöre devredildiğini bildirdi.

Arslan, "Özel sektör barajın yapılacağı alanda, güncel veriler doğrultusunda fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. Bu barajla ilgili bütün süreç, DSİ Genel Müdürlüğü Hidroelektrik Dairesi Başkanlığınca takip ediliyor" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel
title