Haberler

Bu Arabalara Binen Hayatının Kararını Veriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir’de, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında özel donanımlı iki simülasyon aracı ile 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atma ve çarpma deneyimi vatandaşlara yaşatıldı.

İzmir'de, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında özel donanımlı iki simülasyon aracı ile 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atma ve çarpma deneyimi vatandaşlara yaşatıldı. Araçtan inen bir vatandaş, "5 kilometre hız böyleyse 50, 80, 100 kilometre nasıl olur tahmin edemiyorum. Bir daha emniyet kemeri takacağıma söz veriyorum" dedi.

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında, Emniyet Kemeri ile Yaşama Bağlan etkinliği düzenledi. Konak meydanında özel donanımlı iki simülasyon aracı ile vatandaşlara 5 kilometre hızla giden bir araçta takla atma ve yine 5 kilometre hızla giden bir aracın içindeyken çarpma deneyimi yaşatıldı. Simülasyon aracından inen vatandaşlar, "5 kilometre hız böyleyse 50, 80, 100 kilometre nasıl olur tahmin edemiyorum. Bir daha emniyet kemeri takacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

"KAZA YAPANA SU İÇİRMEYİN"

MÜSİAD organizasyonunda düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak İzmir Valiliği Toplantı Salonunda Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe tarafından emniyet kemerinin önemi hakkında seminer verildi. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü'nün de katıldığı seminerde kaza ve emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi veren İntepe, "İyi bir arabaya binildiğinde aslında riske de giriliyor. Sonra 'ben iyi araba kullanıyorum, arabam iyi' diyerek daha hızlı kullanıyorsun ve riski artırıyorsun. Bir yerden bir yere giderken sağlam dönüyorsan iyi şoförsün. Teknolojide sorun yok ama kurallara uymuyoruz. Arka koltuklarda oturan yolcular da dahil araçtaki herkesin emniyet kemeri takması gerekiyor" diye konuştu. İntepe, kaza sırasında oluşabilecek iç kanama durumu ihtimali üzerine ise, iç kanamanın devam etmemesi için kaza yapmış kişiye asla su içirilmemesi gerektiğini söyledi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ARAÇLA TAKLA ATTI

Seminerin ardından simülasyon araçları ile protokol ve vatandaşlara kaza deneyimleri yaşatıldı ve emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi. MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ile simülasyon aracına binerek 5 kilometre hızla araçta takla atan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yaşadığı deneyimi şu sözlerle ifade etti: "40 senedir araç kullanıyorum. Çok şükür bugüne kadar takla atacak bir kazam olmadı ama bu kadar hafif bir taklayla bile beynime kan toplandığını hissettim. Hep gördüğümüz ölümlü kazalar maalesef böyle oluyor. Her vatandaşımızın sadece teorik olarak değil pratikte de test etmesi hem de olabilecekleri önlemesi adına tedbir alması çok önemli. Böyle bir etkinliğe öncülük ettiği için MÜSİAD'a teşekkür ediyorum."

"AMACIMIZ BİLİNÇLENDİRMEK"

Organizasyonu yürüten MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü de istatistiklere göre Türkiye'de bir saatte 30 kaza olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Bir gün 700 kaza haberini alıyoruz. Buradaki amacımız bir insanın can kaybını engellemek, bilinçlendirmek. İnşallah biz de Türk insanı olarak bu konularda bilinçli olur ve canımızın kıymetini biliriz."

"EMNİYET KEMERİ TAKACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Konak meydanında kurulan simülasyon araçları ile kaza deneyimi yaşayan vatandaşlar, "Bir daha emniyet kemeri takacağıma söz veriyorum. Simülatör olduğunu bildiğiniz halde heyecanlanıyorsunuz. Gerçeğini düşünmek bile istemiyorum. Korku yaşadım. Takla atarken ayağınız yerden kesiliyor. Emniyet kemeri olmasa başımı tavana çarpacak ve belki de boynum kırılacaktı. 5 kilometre hız böyleyse 50, 80, 100 kilometre nasıl olur tahmin edemiyorum. Herkesin emniyet kemeri kullanmasını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close