Haberler

Bp Castrol Tiyatro Kulübü "Tersine Dünya" Oyununu Sahneledi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BP Castrol Tiyatro Kulübü'nün 8-9 Haziran'da sahnelediği oyunu, BP Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde şirket çalışanları ve aileleri izledi.

BP Castrol Tiyatro Kulübü, 8 Haziran'da Cevahir Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde ve 9 Haziran'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, Orhan Kemal'in "Tersine Dünya" adlı eserini sahneledi. BP ve Castrol Türkiye Yönetim Kurulu ev sahipliğinde, çalışanlar ve ailelerinden oluşan toplam 750 davetlinin izlediği oyununun yönetmenliğini Serpil Göral yaptı. 8 Haziran'daki ilk gösteriyi ünlü tiyatro oyuncusu Haldun Dormen de izledi, oyuncuları ayakta alkışladı ve oyunun ardından kulise geçip yönetmen ve oyuncuları tebrik etti.

Her kademeden ve farklı birimlerden 19 BP ve Castrol Türkiye çalışanından oluşan tiyatro ekibi, yedi ay boyunca Sadri Alışık Akademi'nin değerli eğitmenlerinden şan, diksiyon, nefes, koreografi dersleri aldılar. Serpil Göral'ın yönetmenliğindeki oyunun müziklerini Erkan Karaosman yaptı, kostüm ve dekor Hilal Polat, koreografi Utku Demirkaya, ses ve efekt Ayhan Tazeoğlu ve ışık tasarım Cengiz Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Orhan Kemal'in "Tersine Dünya" adlı eseri ilk kez 1968 yılında "Pardon" isimli mizah dergisinde tefrika edildi ve ancak 1986'da basıldı. Erkek egemen sistemi kadınların lehine tersine çevirerek eleştiren eser ortaya çıkan mizahi durumun sınıfsal sorunları çözmeye yetmediğine dikkat çekiyor.

Aydan Çiçek, Ayşe Er, Berna Çavdar, Berrin Eryorulmaz, Ceren Muradoğlu, Elçin Polat, Fulya Açıksöz, Göksu Fırıncı, Jülide Bener, Kenan Alıcı, Melis Çetin, Murat Baltacıoğlu, Necip Şeker, Neşe İzyan, Neşe Yılmaz, Sena Sivri, Sinan Doğaner, Yıldız Öztaş ve Zarife Recep'ten oluşan BP Castrol Tiyatro Kulübü oyuncuları faaliyetlerini BP Sosyal Grubu çatısı altında gerçekleştiriyor.

BP Türkiye'nin çalışanlarına yönelik sosyal, kültürel ve sportif aktivitilerini yürüten BP Sosyal Grubu, tüm çalışanlara yönelik kültür, sanat ve spor gibi etkinlikler düzenliyor. Çalışanların iş dışında farklı organizasyonlarda birbirlerini daha yakından tanıma imkanı elde etmelerini ve aralarında ast – üst ilişkisi ortadan kaldıran etkinlikler ekiplerin takım ruhu yakalamalarına ve bu ruhun işlerine de yansıyarak verimliliği artmasına yardımcı oluyor, kişisel gelişimlerini hızlandırıyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close