Haberler
Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Borsa İstanbul'da gong pamuk varantları için çaldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen pamuk dayanaklı varantlar, 8 Ocak günü Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni sonrası işlem görmeye başladı.

Pamuk varantlarının Borsa İstanbul'da işlem görmesi dolayısıyla düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Gönen ve Dr. Korkmaz Enes Ergun, İş Yatırım Genel Müdürü Riza Kutlusoy, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz'ün katılımıyla gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, "Borsada; yerli, yabancı, bireysel ve kurumsal olmak üzere tüm yatırımcıları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Likidite bu şekilde oluşuyor. Likidite için özellikle önemli olan bireysel yatırımcıların ilgisini çeken ürünler bizim için oldukça değerli. Pamuk, Borsa İstanbul'daki tarıma dayalı ilk varant." diyerek pamuğun Türkiye'de çok üretildiğini, daha da çok tüketildiğini, ülkemiz için önemli bir emtia olduğunun altını çizdi.

Gönen'in ardından kürsüye çıkan İş Yatırım Genel Müdürü Riza Kutlusoy ise yaptığı konuşmasında, "Pamuk 5000 yıldır tarımı yapılan kadim bir emtia. Ülkemiz yıllık 2.6 milyon ton ile dünya üretiminde 6. sırada yer alıyor. Bu üretimin ham ürün olarak parasal karşılığı yaklaşık 10 Milyar TL. Pamuğun tarladan başlayıp bitmiş tekstil ürünlerine kadar ulaşan değer zinciri doğrudan ve dolaylı olarak milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlamaktadır. Ülkemiz imalat sanayii katma değerinin %10'u, 28 Milyar dolara ulaşan büyüklüğü ile yıllık ihracatımızın %17'si pamuğu ağırlıklı girdi olarak kullanan tekstil sektörü tarafından yaratılmaktadır. Pamuk varantları pamuk fiyatlarının dalgalanmasına yönelik bir koruma enstrümanıdır ve piyasalara sunmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title