Bolu ve Düzce'de Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2013 yılı için iki ayrı destek programı açıkladı.
"Teknik Destek Programı" ve "Doğrudan Faaliyet Destek Programı" olmak üzere ilan edilen destek programlarının son başvuru tarihleri 16 Ağustos 2013 olarak belirlendi.
Bu kapsamda Bolu ve Düzce ilinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Düzce ilinde Valilik Konferans Salonunda düzenlenen "Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Bilgilendirme Toplantısına" Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Kd. Albay Ramazan Akça, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Demirel, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşma yapan Düzce Valisi Adnan Yılmaz yaptığı konuşmasında; "Bugün burada Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek "2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği" vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle, Ajansımızın bu program kapsamında Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Yalova illerinde gerçekleştireceği toplantıların başarılı geçmesini temenni ediyorum.
Günümüzün dinamik, bilgiye dayalı ekonomi anlayışında, yüksek kalitede hizmet ve üretim için, hızlı ve yerinde tahliller yapmak ve bu tahliller ışığında, gelecekteki sonuçları ve eğilimleri de tahmin ederek, stratejik planlar geliştirmek kalkınmanın asli unsurudur. Elimizdeki olanak ve olasılıklar doğrultusunda güvenilir tablolar çizmeli ve rekabetçi ve sonucu temelden etkileyebilecek hedeflere yönelmeliyiz.
Toplumun her kesimini, onların ihtiyaçları, talepleri ve sunulan hizmetten duydukları memnuniyet ile birlikte düşünmeli; her aktörün bu sürece katılımını ve katkısını da sağlayarak kararlılık ve işbirliği içinde olmalıyız. Bu işbirliğinin önünü açmak üzere Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde sürdürülebilir kalkınma odaklı çalışmalarına devam etmektedir. Yerel girişimciliği destekleyerek ve yerel potansiyelleri harekete geçirerek, bölgemizdeki ihtiyaçlara etkin ve kesin çözümler sunan projeler geliştirmekte ve bu yönde her türlü çalışmaya destek vermektedir.
Değerli katılımcılar; Ajansımız, bölgesiyle birlikte 2010 yılında öncelikle 2010-2013 Doğu Marmara Bölge Planını tamamlamış ve planın onaylanması ile birlikte bölgesel kalkınma çalışmalarına hızla devam etmektedir.
Yerelin verdiği görüş ve hassasiyetler doğrultusunda bölge insanın katkısıyla hazırlanan ve bölgenin kalkınmasına yön verecek ve ışık tutacak Bölge Planı temelinde elde edilen tüm verilerin ışığında, temel stratejiler ve öncelikler belirlenmiştir. Bölgenin kalkınma eksenini ortaya koyan ve yönlendiren stratejiler ve öncelikler çerçevesinde, Ajansımız 2010 yılından bugüne değin teknik destek, doğrudan faaliyet desteği ve mali destek programlarını uygulamıştır.
Ajansımız yerel girişimciliğin desteklenmesi, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, proje üretme kapasitesinin geliştirilmesi, bölgenin araştırma ve analiz ihtiyaçlarının karşılanması bağlamında, önceki yıllarda olduğu gibi bugün başlangıç toplantısını yaptığımız Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programına, 2013 yılında da teknik ve mali destekler vermeye devam edecektir. Teknik Destek Programı kapsamında, bölgede bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek faaliyetleri için eğitim verme, danışmanlık sağlama ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kapasite geliştirici projelere destek sağlanacaktır. Proje başına sağlanacak destek miktarı 15.000 TL dir. Ajansın tahsis ettiği toplam kaynak 650.000 TL tutarındadır.
Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise Bölge Planı'nın uygulama kapasitesini geliştirmek, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına yönelik projelere mali destek sağlanacaktır. Ajansın bu programa tahsis ettiği kaynak miktarı, 1.300.000 TL proje başına azami destek tutarı ise 85.000 TL.dir. Söz konusu destek programları kapsamında Düzce'nin ihtiyacı olan konularda proje üretme ve uygulama açısından fark yaratacağınıza olan inancım tamdır.
Sizleri Düzce'nin geleceği için daha fazla proje üretmeye ve teknik ve mali destekleri ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için en yüksek düzeyde kullanmaya davet ediyorum. Sözlerime son verirken, hepinizi saygıyla selamlıyor, toplantımızın başarı ile geçmesini temenni ediyor, Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı'nın Düzce ilimize ve Ajansımızın sorumluluk alanına giren tüm illere hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı, Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.