Haberler
CHP lideri Özel, Ahmet Özer'i Cuma günü cezaevinde ziyaret edecek

CHP lideri Özel'in beklediği izin çıktı! Cuma günü ziyaret edecek

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden nasıl aday olabileceğini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden aday olabilir mi? En yakınındaki isim formülünü verdi

Boğaziçi Üniversitesi, Kadın Sanatçıları Ağırlayacak

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması ''Miss Power''da 23 sanatçı ve sanat uzmanı Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya gelerek eserlerini, düşüncelerini ve vizyonlarını sergileyecekler.

Boğaziçi Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi'nin düzenlediği, kavramsal çerçevesini Beral Madra'nın çizdiği ve Türkiye'nin önde gelen sanatçı ve sanat uzmanlarının bir araya geleceği Miss Power başlıklı buluşmaya ev sahipliği yapacak. Beş oturumdan oluşan ve tüm gün sürecek olan Miss Power etkinliği, Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Salonu'nda saat 9:30'da başlayacak.

KADIN SANATÇILARIN ÜRETİMLERİNDEKİ ÇEŞİTLİLİK MASAYA YATIRILACAK

Miss Power etkinliğinin kavramsal çerçevesi, Türkiye'de sanat eleştirmenliği ve küratörlüğü denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Beral Madra tarafından çizildi. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte yirmi üç sanatçı ve sanat uzmanı, kadınların sınırları ve tabuları zorlayan işleriyle sanat üretim sürecine katkısını konuşacak. Etkinlik, hem ifade özgürlüğünün görsel örneklerini üreten günümüz sanatçılarıyla, hem de onların üretimini topluma yansıtma işlevi taşıyan sanat uzmanlarıyla bir araya gelerek bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratma amacını taşıyor. Miss Power, 1970'lerden itibaren söz sahibi olmaya başlayan, 80'lerde yerel ve uluslararası ortamlarda öne çıkan, 90'lardan itibaren de gündeme yerleşen kadın sanatçıların üretimlerindeki ayrımı ve çeşitliliği gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title