Haberler

Boğaziçi Köprüsü'nde "İntihara Yönlendirme" İddianamesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, korkuluklardan inmek üzereyken "atlayacaksan atla" dedikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 2 şüphelinin, "gerçekleşen intihara yönlendirme" suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, korkuluklardan inmek üzereyken "atlayacaksan atla" dedikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 2 şüphelinin, "gerçekleşen intihara yönlendirme" suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016'da maktul Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu belirtilerek, şahsın olay yerine çağrılan uzman polislerce intihardan vazgeçirilmeye çalışıldığı ve bununla ilgili gerekli önlemlerin alınarak müdahale yapıldığı aktarıldı.

Bu sırada şüpheliler Hülya U. ve Merve Ö'nün, araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik, "Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtilen iddianamede, bunun üzerine Çetin'in şüphelilere dönerek, "Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği bilgisi verildi.

Şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra savcılık ifadelerine yer verilen iddianamede, olaya müdahale eden polislerin de tanık olarak ifadelerinin alındığı anlatıldı. Bu ifadelerde polislerin, "maktulün önceden de intihar girişimlerinde bulunduğunu, vazgeçtiğini, olay günü yine vazgeçme yönünde iknanın sağlandığını ancak şüphelilerin bağrışmaları ve beyanları karşısında tepki vererek intihar etmek üzere köprüden atladığını" söyledikleri kaydedildi.

Şüphelilerin üzerlerine atılı suçu inkar etmelerinin savunma amaçlı olduğu ve "gerçekleşen intihara yönlendirme" suçunu işlediklerinin anlaşıldığı dile getirilen iddianamede, şüphelilerin bu suçtan 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Boğaziçi Köprüsü'nün korkuluklarına 8 Mart'ta saat 09.30 sıralarında çıkan Erol Çetin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından iknaya çalışılmış, köprüde yoğunlaşan trafikte sürücüler uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. Tüm ikna çabalarına rağmen, bir süre sonra üzerindeki tişörtü çıkaran Çetin, kendini korkuluklardan aşağı bırakmıştı. Deniz Polisi tarafından sudan çıkarılan Çetin, sağlık ekiplerinin çabasına karşın kurtarılamamıştı.

İntihardan önce müzakereci polisin ikna ettiği Erol Çetin'in, korkuluklardan inmek üzereyken köprüden otomobille geçen Hülya U. (49) ile Merve Ö.'nün (27) aracın camını açarak, "Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırıp küfür etmeleri nedeniyle atladığı iddia edilmişti. Köprüdeki polis ekipleri de iki kadını gözaltına almıştı.

Kaynak: AA / Güncel
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Milyonların gözü bu toplantıda! Masada asgari ücret zammı var

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

Volkswagen CEO'su duyurdu: Fabrika kapatacağız, işten çıkartma yapacağız

Otomotiv devinin CEO'su duyurdu: Fabrika kapatacağız, işten çıkartma yapacağız

title