Haberler

Bodrum Köylülerinden Katı Atık Tesisi Tepkisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum köylülerinden katı atık tesisi tepkisiMUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisi yapacağı Bodrum'un Sazköy ve Pınarlıbelen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, proje nedeniyle çok sayıda çam ağacının kesileceğini söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Bodrum köylülerinden katı atık tesisi tepkisi

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisi yapacağı Bodrum'un Sazköy ve Pınarlıbelen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, proje nedeniyle çok sayıda çam ağacının kesileceğini söyleyerek tepkilerini dile getirdi. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise projenin, ilçenin 50 yıllık sıkıntısına son vereceğini belirterek tesisin AB standartlarında yapılacağını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un Sazköy ve Pınarlıbelen Mahalleleri Akdam Mevkii'ndeki 100 hektarlık alan üzerine yapılması planlanan katı atık düzenli depolama tesisi, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu. 14 ayda tamamlanacak olan tesisin birinci derece doğal SİT alan, ormanlık ve hazine arazisine yapılacağını belirten köylüler, çok sayıda çam ağacının da kesileceğini öne sürdü. Eski Mumcular Belediye Başkanı, evli ve iki çocuk babası 62 yaşındaki Mehmet Başol, tesisten çıkacak kirli suyun 13 bin dönüm ovanın derivasyon kanallarından denize gideceğini belirterek "Bu derivasyon kanallarından gidecek pis su Bodrum Belediyesi'nin 14 tane derin su kanalına ulaşacak. Yeraltı suları kirlenecek. Biz çam ağaçlarının kesilmesini istemiyoruz. Katı atık merkezi yapmak için bula bula çam ormanının içini mi buldular?" dedi. Evli, 4 çocuk, 3 torun sahibi 56 yaşındaki Şengül Yılmaz ise "Benim ve yöremiz halkının en önemli geliri tarım ve hayvancılık. Ağaç katliamına ve doğamızın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bodrum'un arka bahçesi isek, denizimiz yoksa, çöplüğü değiliz" dedi.

"TURİZM DE OLUMSUZ ETKİLENECEK"

Profesyonel tur rehberi 36 yaşındaki Tuncay Balaban, organik tarım, halıcılık, cip safari, bisiklet turları, kültür ve doğa gezileri nedeniyle son yıllarda yılın 12 ayı turist çekebildiklerini söyleyerek bu tesisin turizm potansiyeline büyük zarar vereceğini savundu. Turistlerin yalnızca denize değil, arkeolojik değerlere de önem verdiğini dile getiren Balaban, "Bu katı atık tesisinin turizme negatif etkisini düşündüler mi? Bodrum'da sadece Barlar Sokağı'nda turizm yapılmıyor, burada doğa turizmi var. Gelen turistler köy hayatını ve doğal ortamı seviyor. Buradan yayılacak kokuyu da düşünmek bile istemiyorum" dedi.

"HALK YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ OLABİLİR"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un 50 yıldır devam eden ve kentin girişinde bulunan sık sık yangınların çıktığı vahşi depolama alanından kurtulması gerektiğini savunarak "Anladığım kadarı ile bölge halkı yanlış bilgilendirilmiş. Biz bu projeyi bir an önce hayata geçirmek zorundayız. Büyükşehir bu konu ile ilgili yarın yöredeki halka doğru bilgilendirmeyi yapacak. Kimsenin endişesi olmayacak yapılacak tesis son derece modern ve AB standartlarında bir tesis olacak" dedi.

MUMCULAR'DA TOPLANTI DÜZENLENECEK

Köylülerin tepkileri üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray'ın yarın (perşembe) Mumcular Mahallesi'ne gelerek ihalesi yapılan katı atık depolama alanı ile ilgili bilgi vereceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title