Haberler

Bodrum Kent Konseyi, İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'ni Görüştü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait alana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılacak İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi, Bodrum Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıda tartışıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait alana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılacak İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi, Bodrum Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıda tartışıldı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hamdi Topçuoğlu, projenin Bodrum'un geleceğini etkileyeceğini belirterek, " İsterlerse konuyu referanduma götürelim. Çıkan karara göre hareket edilsin" dedi.

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hamdi Topçuoğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve konseyin 30 üyesi katıldı.

"GEREKİRSE REFERANDUMA GÖTÜRELİM"

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hamdi Topçuoğlu, "Yapılması düşünülen İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi veya külliye adı her neyse bana göre ilçenin geleceği düşünülerek değerlendirilmeli. Bu toplantıda olumlu da olumsuz da görüşler olabilir. Ancak, bu sıradan bir konu gibi ele alınmamalı, Bodrum'un geleceğini belirleme süreci yine Bodrumluları ilgilendirir. Nihai amacımız bir platform oluşturarak Bodrum'a yapılan ve istenmeyen müdahaleleri engellemeye çalışmak" dedi.

Topçuoğlu, "Bodrum'un geleceğini etkileyecek bir proje ile ilgili yine Bodrumluların karar vermesi en doğru yoldur. İsterlerse konuyu referanduma götürelim. Çıkan karara göre hareket edilsin. Çünkü bu proje üç belediyenin reddine rağmen hayata geçirilmek istenmektedir. Muğla dünyanın en demokrat toplumunun yaşadığı bir coğrafyadır. Bu demokrasi sınırları içinde yapılacak bir mücadeledir. Özellikle 'Turizm bölgelerinde İslam'ı bilimsel olarak açıklayacağız' demek, diğer bölgelere karşı yapılmış olan pozitif bir ayrımcılık olarak görülebilir. Diğer bölgelere İslam'ı bilimsel olarak anlatmayacaklar mı?" diye konuştu.

"BODRUM'A BİR İDEOLOJİYİ DAYATMAYI KABUL EDEMEYİZ"

Toplantıda konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, "Siyasi Parti Temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu konuyu sık görüşüyoruz. Çünkü bu sadece bir külliye projesi ile kalmayacak bunun devamı gelecektir. Bu nedenle Tüm Bodrumluların siyasi temsilcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir platformda bir araya gelerek Bodrum'un geleceğine yönelik bu zihniyet ile mücadele edilmesini sağlayacağız. Bodrum'a bir ideolojinin dayatılması projesi tüm kıyı kentlerinin geleceğini de etkileyecek ve gelecekte bu ve benzeri projelerin diğer kıyı kentlerine yansıması olacaktır. Medeniyetler kenti, demokrasinin beşiği Bodrum'a bir ideolojinin dayatılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle AB yerel yönetimler özerklik şartını hayata geçirmek durumundayız" dedi.

"BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMASI GEREK"

Ortakent- Yahşi Mahallesi'nde yaşadığını belirten emekli öğretmen Meral Saraçbaşı da bırakın külliye yapılmasını buraya bir çivi dahi çakılmaması gerektiğini söyledi. Saraçbaşı şöyle devam etti:

"Şu anda ne yazık ki sonucu konuşuyoruz. Keşke bunu projenin hazırlanma aşamasında konuşma fırsatı bulsaydık. Bizim de bu konuda eksiğimiz var. O merkezin fotoğrafını gördüğümde ilk aklıma gelen, 'doğa güzelliği ile korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir bölgeyi nasıl bir beton kafa böyle bir görüntüye kavuşturabilir' oldu. Alt yapının hiçbir şeyi kaldırmadığı bir yerde beton kamyonları hala harıl harıl çalışıyor, Bodrum sakıncalı yapılaşmalarla boğuluyor."

Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu da bu konuyu önümüzdeki hafta başında Fethiye'de düzenlenecek denizcilerin katılacağı geniş toplantıda gündeme getireceğini vurgulayıp, "Çünkü bu sorun sadece Bodrum'un gibi görünse de ileride tüm kıyı kesimlerini kapsayacağı açıktır" dedi.

"BODRUM İÇİN GEREKSİZ BİR PROJE"

Yat şirketi işletmecisi Yaman Olgaç, Bodrum için oldukça gereksiz ve Bodrumlulara sorulmadan hazırlanan bu projenin yarar sağlamayacağı düşüncesinde olduğunu söyledi. Olgaç, "Bodrum halkının buna ihtiyacı olmadığı gibi ulaşım açısından da çok zor olan bir bölgede olması zaten projenin amacını ortaya koyuyor. 30 milyon lira bütçe ayrılmış olması bu projenin yıllar öncesinden hazırlandığını ortaya koyuyor" dedi.

Toplantı, 23 Mart'ta Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde 400 sivil toplum kuruluşunun katılacağı, bu konunun görüşüleceği olağanüstü genel kurul yapılması kararı alınmasıyla sona erdi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close