Bodrum'da Turizm Tarihi Kayıt Altına Alındı
Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında, Tarih Vakfı ve Ekin Grubu'nun kurumsal danışmanlığında hazırlanan "Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması"nın Bodrum görüşmeleri tamamlandı.
Temmuz ve Ağustos 2013 tarihlerinde Bodrum turizminin gelişimine tanıklık etmiş 22 kişi ile ses ve görüntü kayıtlı 27 saatlik sözlü tarih görüşmeleri gerçekleştirildi.
Araştırma kapsamında Bodrum'un kültürü, ekonomisi ile sosyal yapısı üzerindeki etkileri ve sonuçlarının ortaya çıkarılmasına yönelik konular araştırıldı. Öte yandan, görüşme yapılan kişilerden çok sayıda basılı doküman da arşivlenmek üzere derlendi.
Tarih Vakfı ve Ekin Grubu'nun kurumsal danışmanlığında hazırlanan Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması çerçevesinde Cumhuriyet Dönemi'ndeki turizm hareketlerinin sözlü tarih yöntemiyle kayıt altına alınması amaçlanıyor. Araştırma kapsamında 500 kişi ile bin 500 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşmelerin yapılması öngörülüyor.
Bodrum görüşmeleri, Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Aysel Yılmaz, Öğr. Gör. Duygu Yetgin, Öğr. Gör. Dönüş Çiçek ve Arş. Gör. Ebru Zencir tarafından gerçekleştirildi.
Ayrıca, sözlü tarih görüşmelerinde yer alan isimler ise; Ali Uslu, Bülent Şenol, Cemile Acar, Erdoğan Yaşyerli, Erman Aras, Hasan Subaşı, İsmet Cengiz, Mehmet Fidan, Mehmet Helvacıoğlu, Mehmet Yavaş, Mustafa Danacı, Mustafa Paşalı, Oğuz Alpözen, Oktay Alpin, Ömer Aras, Recep Cingöz, Sami Akbaş, Serdar Eskitürk, Tevfik Uslu, Tuğrul Acar, Tuncer Ergünsu ve Vedat Zencir oldu.