Bodrum'da Otobüs Şoförlerinin Park Tepkisi
Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde, park sıkıntısı yaşandığını ve fazla ücret alındığını iddia eden şehirlerarası otobüs şoförleri, yapılan uygulamalara tepki gösterdi.
Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde, park sıkıntısı yaşandığını ve fazla ücret alındığını iddia eden şehirlerarası otobüs şoförleri, yapılan uygulamalara tepki gösterdi.
Şehirlararası yolcu taşımacılığı yapan otobüs sürücüleri, önceki yıllarda seferlerini tamamladıktan sonra terminale girerek burada kalabildiklerini ancak şu anda bunu yapamadıklarını söylediler. Bölgedeki esnaf da terminalin etrafının telle çevrilmesinden ve sürücülerin bölgede fazla durdurulmamasından dolayı işlerinin kötü gittiğini iddia etti.
20 yıllık otobüs şoförü İbrahim Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgutreis'e ilk kez sefer yaptığını ve otogar parasının oldukça fazla olduğunu söyledi. Parayı vermelerine rağmen içeride yeterince park yapamadıklarını iddia eden Ay, "Biz otogarda duramıyoruz. Mahalle mahalle Turgutreis içerisinde otobüsümüzü park etmek için yer arıyoruz. Ellerinden gelse, bizi hiç içeride tutmayacaklar. 5-10 dakika ancak durabiliyoruz. 'Kalkış saatinize bir saat kala gelin' diyorlar. Ama çıkışta 36 lira para alınıyor." dedi.
10 yıllık otobüs şoförü Nuri Altuntaş da 16-17 saatlik yoldan geldiklerini ve otogarda dinlenmek için duramadıklarını öne sürdü. Araçlarının bakımlarının yapıldığı yere şehiriçi minibüslerinin alındığını ve bunu da yapamadıklarını belirten Altuntaş, şöyle konuştu:
"Belediye yetkilileri otogara yakın bir alanda bizim kullanımımız için bir yer yapmışlar ancak o da şu an kapalı. Bizim aracımız bir taksi veya minibüs değil ki şehir içine bir yere çekeyim. Ben aracımı yeterince temizlemeden, kişisel ihtiyaçlarımı gidermeden bu insanlara nasıl yardımcı olabileceğim. Biz bu konudan çok mağduruz. Yetkililere sesleniyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. Ben buraya 36 lira verip burayı kullanamadıktan sonra bunun bir anlamı yok."
Esnaf da uygulamaya tepkili
Çevrede çamaşırhane, çay ocağı ve berber salonu işleten bazı esnaf da otogar önünde toplanarak uygulamaya tepki gösterdi.
Şoförlerin yeterince bölgede durdurulmadığı için satışlarının oldukça düştüğünü belirten çay ocağı işletmecisi Hüseyin Uğurlu, "Satışlarımız oldukça azaldı. Esnafın hali hiç iyi değil. Günü kurtardığımıza bakıyoruz. Tellerin buradan kaldırılmasını istememize rağmen bir sonuç alamadık. Tellerin üzerinden çay satıyoruz. Muğla'nın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok." dedi.
Öte yandan terminalin kapasitesinin küçük olması nedeniyle böyle bir uygulama yapıldığı, otobüs şoförlerine uygun bir alan gösterilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.