Bodrum'da Çuval Davası Ertelendi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 8 kişinin tutuksuz yargılanmalarına devam edildi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 19 Ekim 2011'de, ABD savaş gemisinden inen askerlerin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 'Kişi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Hakaret' suçlamasıyla 16 yıl 4 aya kadar hapisleri istenen 8 kişinin tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Bugün görülen duruşmasının ardından eksiklerin tamamlanması için dava 26 Haziran'a ertelendi.
Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 7. duruşmasına, sanıklar Beyhan Korkman, Özgün Bursalı ve Mustafa Üzek katıldı. Hürriyeti tehdit ve hakaret suçlarınca 16 yıl 4 ay'a kadar hapisleri istenen davanın duruşması eksiklerin tamamlanması için 26 Haziran'a ertelendi. Sanıkların avukatı Ahmet Aksüt, mahkemenin dört sanıkla ilgili talimat cevapları ve Amerikalı bir tanığın ifadesinin beklendiğini söyledi. Mahkemenin 'yaralama suçu olabilir' düşüncesiyle sanıklara ek savunma hakkı verdiğini belirten Aksüt, "Bugün 3 sanık geldi ek savunma verdi. Diğerleri burada değil. Onlarla ilgili yazışmalar sürüyor. 4 sanıkla ilgili talimat cevapları bekleniyor. Bir de şikayetçi olan Amerikalı kişinin yanında bulunan Amerikalı tanık var. Onun ifadesi ile ilgili talimat yazılmıştı o bekleniyor" dedi.
İddianame yer alan suçlamalara ilişkin suç unsurlarının oluşmadığına dair savunmalarını verdiklerini anlatan Aksüt, "Mahkeme yaralama suçu olabilir düşüncesiyle o yönden sanıklardan bir ek savunma istedi. Ek savunma yönünden işlemleri devam ediyor. Amerikalı tanık ile ilgili talimat cevabı beklenmesinden vazgeçilebilirler. Esas olarak sanık savunmaları tamamlandıktan sonra dosyayı sanırım karara bağlarlar. Bize göre bir kamu mekanında, sokak ortasında kişi hürriyetini tahdit suçunun oluşamayacağına dair Yargıtay kararları da sunduk. Dolayısıyla o yönde bir ceza geleceğini düşünmüyorum. Daha önce de hakaret suçlaması belki olabilir demiştim. Ona ilişkinde alınan ifade de Amerikalı bir kişiyi tercüman olarak kullanmışlar. Ceza usul yasasına göre adliyeden bir tercümanın bulunması ve ifadesinin alınması gerekiyordu. Ayrıca aynı şikayetçinin Amerika adli makamlarıyla yazışma yaparak bir ifadesi daha geldi. Orada da şikayetçi olduğuna dair bir beyanı yok zaten. Hakaret suçlamasından da bir ceza geleceğini düşünmüyorum" dedi.
Aksüt, yazışmaların 26 Hazirandaki duruşmaya kadar tamamlanması durumunda o gün görülecek duruşmada kararın çıkabileceğini söyledi.