Haberler

Eliasson: İnsan Hakları Olmadan, Kalkınma ve Barış Olmaz

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Sekreter Yardımcısı Elliasson, "Barışsız kalkınma, kalkınmasız barış olmaz, insan hakları olmadan, hem kalkınma ve hem barış olmaz." dedi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Elliasson, "barışsız kalkınma, kalkınmasız barış olmaz, insan hakları olmadan, hem kalkınma ve hem barış omaz" dedi.

BM'deki tarihi konferansın yıl dönümünde, insan haklarının daha güçlü uygulanması çağrısı yapıldı. Ülkelerin, İnsan Haklarının korunması çabalarını artırmak ve deseklemeleri konusunda anlaşmaya varmalarının üzerinden 20 yıl geçerken, bugün gelinen noktada uluslararası çeçevede önemli ilerlemeler sağlanmış olsa da, bir çok ülkedeki uygulamalarının hala yetersiz olduğu kaydedildi.

İnsan Hakları Konferansı'nın 20. yılında, Genel Kurul'daki yıllık üst-düzey etkinliklerden birinde konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, "Kalkınmadan çatışmaya, hemen hemen her alanda, BM'nin İnsan Hakları konusunda eylemi yetersiz kalıyor" dedi.

Pillay Suriye'deki insan hakları durumunu örnek vererek, buradaki insan haklarının, üye devletler arasında sürekli bir siyasi uzlaşma olmadan geliştirmenin mümkün olmaycağını bildirdi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson da toplantıda yaptığı konuşmada "Kalkınmasız barış olmaz, barışsız kalkınma olmaz ancak insan hakları olmadan kalkınma ve barış olmaz. Bu kolonlardan biri zayıfsa tüm yapı zayıftır" açıklamasında bulundu.

Avusturya Cumhurhabaşkanı Heinz Fischer ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay'ın ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, eski İnsan Hakları Yüksek Komisyoneri Mary Robinson da Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne insan haklarının yeterince yansıtılamadığını belirterek, yeni kalkınma hedeflerinin insan haklarına dayanması ve hukuk ve yönetim konularının üstünlüğünde ilerleme sağlanmasının gereğine değindi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1993'te İnsan Hakları Dünya Konferansı düzenlenmiş ve konferansın ardından Viyana Bildirgesi ve Eylem Programı ortaya çıkarken, üye devletler BM'nin bugünkü İnsan Hakları Yüksek Komiserliği oluşturulması konusunda anlaşmaya varmıştı. - New York

Kaynak: AA / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title