Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

BM'den Boko Haram Mağdurlarına Yardım

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan etkilenen halk için 10,5 milyon dolar insani yardımda bulunma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan etkilenen halk için 10,5 milyon dolar insani yardımda bulunma kararı aldı.

BM İnsani Yardım Nijerya Koordinatörü Edward Kallon tarafından yapılan açıklamada, 10,5 milyon dolarlık yardımla öncelikli olarak çatışmalardan etkilenenler için temiz su, barınak ve sağlıkla ilgili acil ihtiyaçların karşılanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Kallon, "Bölgede devam eden kriz tarif edilemez bir biçimde bölge halkının özgürlüklerini ve hayatlarını kaybetmesine neden oluyor. Bu süreçte en fazla yükü siviller taşıyor." dedi.

Kallon, Nijerya'nın Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde yaşayan 6,9 milyon insan için insani yardım hedeflediklerini dile getirdi.

BM tarafından yapılan açıklamada, Nijerya, Kamerun ve Çad sınırında bulunan ve Boko Haram örgütünün etkili olduğu Çad Gölü Havzası'nın bugün dünya genelinde en fazla açlık krizinin yaşandığı yerlerden biri olduğu aktarılarak, bölgede yaşayan 8,5 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Boko Haram militanlarına yönelik son yıllarda düzenlenen etkili operasyonlara rağmen örgüt Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip Nijerya'da hala ciddi bir güvenlik sorunu olmayı sürdürüyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren örgüt, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başladı. Örgütün saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce insan göç etmek zorunda kalıyor.

Kaynak: AA / Güncel
title