Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattınız
TGD Eş Başkanı Aydemir, Lammert'e, Federal Meclis'in soykırım kararını Türk toplumunda yarattığı hayal kırıklığını anlattıklarını söyledi.
TGD Eş Başkanı Aydemir, Lammert'e, Federal Meclis'in soykırım kararını Türk toplumunda yarattığı hayal kırıklığını anlattıklarını söyledi. Almanya'da 60 yıla yakın bir geçmişi olan 3 milyon nüfusa sahip Türk toplumunun bu ülkede birçok kez yanılgıya uğradığını belirten Aydemir, 1915 olaylarına ilişkin mecliste kabul edilen karardan ortaya çıkacak endişeleri de aktardıklarını vurguladı.
Norbert Lammert (ortada), TGD ofisinde yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmeye, TGD Eş Başkanı Aysun Aydemir (solda) ve TGD'nin diğer Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu da (sağda) katıldı.
MUHATABIMIZ SİYASETÇİLER
TGD'nin diğer Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu da, bu görüşmenin gerekli ve önemli olduğunu anlatarak, "Biz Almanya'da yaşadığımız sürece muhataplarımız siyasetçiler olacak. Siyaset kurumları sürekli değişkendir. Başka siyasetçiler gelecek. Bu siyaset kurumlarıyla bizim sürekli ilişki içinde olmamız gerekiyor" dedi. Bir konuda farklı düşünüldüğünde bunun ifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Sofuoğlu, burada bu imkanı kullandıklarını kaydetti. Okullarda bu konunun tek taraflı olarak işlenmesinin Türk toplumunda oluşturacak rahatsızlığı da dile getirdiklerini belirten Sofuoğlu, bundan etkilenen velilerin ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle davalar açmalarının beklenebileceğini söyledi.
Norbert Lammert'in TGD'yi ziyaretine Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir (sağdan üçüncü) ve CDU Milletvekili Cemile Cemile Giousouf (soldan dördüncü) da eşlik etti.
GÜVENİMİZE ZARAR VERDİ
TGD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Federal Meclis'in Ermeni soykırımı kararının objektif, bilimsel ve hukuki açıdan da makul olmadığı vurguladı. Açıklamada, söz konusu kararın kabul edilmesiyle on yıllardan beri uyumda elde edilen başarıların değerinin düşürüleceğinin altı çizilerek, Almanya'daki Türklerin, Alman devletine, Alman Meclisi'ne ve partilere duyduğu güvene zarar verdiği belirtildi. Meclis kararını onaylamayanların ve bu konunun tarihçilere bırakılmasını isteyenlerin 'inkarcı' ve 'aşırılar' olarak damgalanmasının yanlış olduğu aktarılan açıklamada, ifade özgürlüğünün yüksek bir değer olduğu kaydedildi.