Biz Beyoğlu'na Çıkarken, 5-0 Mağlup Çıkıyorduk"
Müzisyen Balık Ayhan, Roman gençlere eğitime önem vermeleri uyarısında bulundu.
Müzisyen Balık Ayhan, Roman gençlere eğitime önem vermeleri uyarısında bulundu.
Roman vatandaşların sosyal entegrasyonları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla başlatılan "Geleceğimiz Müzik" projesine katılan Balık Ayhan, tecrübelerini Roman gençlere anlattı.
Balık Ayhan, Roman gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla başlatılan projenin yararlı olacağını ve Trakya'da Romanlara yönelik birçok başarılı projenin yapıldığını kaydetti.
Balık Ayhan, "Geleceğimiz Müzik projesine ve Romanlarla ilgili yapılacak her göreve gönülden hazırım. Çünkü Roman kardeşlerimin gözünde 'yapabilirim' ateşini görüyorum." dedi.
Her şehrin bir vitrini olduğunu belirten ifade eden Balık Ayhan, "Her vitrinin de bir kuytu çekmecesi vardır. Ben dünyanın en büyük şehrinin vitrini olan Beyoğlu'nda oturuyorum. Beyoğlu'ndaki bu büyük vitrinin kuytu çekmecesi de Hacıhüsrev. Toplum bize yıllarca 'senin ne işin var siyasette, politikada' demiş ve hep dışlanmışız. Biz hayata, Beyoğlu'na çıkarken 5-0 mağlup çıkıyorduk. Eğitimsizlik, rengin kara, Romansın... Utanıyorum saymaya. O yüzden artık bizden sonra gelen kardeşlerimiz artı 5'le gelsinler istiyorum" diye konuştu.
Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler de 6 ay sürecek projede usta öğreticilerin keman, klarnet, cümbüş, darbuka, org, zurna, davul, bateri ve ud branşlarındaki tecrübelerini 15-30 yaş arası Roman vatandaşlar ve gençlerle paylaşacağını aktardı.
Güyümgüler, 150 bin avroluk bütçeye sahip projenin Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edildiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, mini konser veren gençlere darbukasıyla katılan Balık Ayhan, konuklara dinleti sundu.