Bir "Leonardo Da Vinci" Kolay Yetişmiyor!
Anaokuldan üniversiteye İtalyanca eğitim veren İtalyan Koleji; öğrencilerine baleden müziğe, sanat tarihinden robotik derslerine uzanan çok yönlü bir eğitim veriyor.
Leonardo da Vinci'yi nasıl bilirsiniz?
Hemen söyleyelim; Leonardo da Vinci, Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezarfen, döneminin önemli bir düşünürü, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeoloğu, kartografı, yazarı ve ressamıdır.
Leonardo da Vinci, okulda karmaşık matematik formüllerini ezberleyen, sırtında kalın kitaplar taşıyan, ezberleyemediklerini küçücük yazılarla kopya kağıdına yazan bir öğrenci olamadı hiçbir zaman...
10 yaşındaki küçük Leonardo'yu tarihin en büyük bilim adamlarından biri yapan şey, dünyayı gözlemleyerek, merak ederek, araştırarak, eğlenerek öğrenmesiydi. 10 yaşına dek kuşların kanadını, mutfakta mayalanan yoğurdu gözlemleyen, yazı yazmayı öğrenmeden önce resim sanatında ilerleyen bir çocuktu Leonardo...
Günümüzde İtalyan Koleji'nde tüm çocuklar, Leonardo da Vinci'nin aldığı eğitime çok benzer bir eğitim alıyor. Öğrenciler anaokuldan üniversiteye uzanan tüm eğitim hayatları boyunca, İtalyanca ve İngilizce'den oluşan çift dilde, bambaşka bir eğitim anlayışıyla yetiştiriliyor.
İtalyan Koleji'nde öğrenciler, İtalyanca konuşmaya başlamadan önce İtalyanca şarkı söylemeyi öğrenir. Bir başka deyişle, bir dili öğrenmeden önce o dilden keyif almayı öğrenirler. Nitekim geçtiğimiz yıl İtalyan Koleji'ne giren öğrenciler, İtalyan öğretmenleriyle birlikte mozzarella peyniri yapmayı, ünlü bir İtalyan restoranında hamurunu açıp, pizza yapmayı da öğrendiler.
Tıpkı Leonardo gibi deneyimleyerek, keşfederek ve oynayarak eğlenceli bir şekilde öğrenen İtalyan Koleji öğrencileri, Türkiye'deki anaokulda başlayan öğrenim hayatlarını, ITA Okulları'nın sağlayacağı denklik sayesinde İtalya'daki üniversiteye kadar sürdürebiliyorlar.
İtalyan Koleji'nde öğrenciler, onları eşsiz kılan kişiliklerini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlayacak bir eğitim anlayışı doğrultusunda eğitiliyorlar. Bu nedenle de müzik enstrümanlarını çalmayı, görsel sanatları, satranç oynamayı, drama sanatlarını, yoga yapmayı, seramik atölyesinde kile şekil vermeyi ve dans etmeyi öğreniyorlar.