Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Bilimler Tarih'inde Zirve İsim Prof.Dr.Fuat Sezgin

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinci bölümde, Yitik Hazinenin Kâşifi olarak Prof.Dr.Fuat Sezgin'i okurken ne kadar az tanıdığımızı ya da ne kadar geç tanıdığımıza şahit olacağız.

Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan kitabına; "Türkiye'nin dikkatlerini Hocamızın üzerine çeken, Hocamızla birlikte Vakıf Yönetimini makamında kabul buyurarak çalışmalara hâmilik yapma sözü veren Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve hiçbir yardımı esirgemeyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere destek ve himmetleriyle sürekli yanımızda olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, Bilal Erdoğan, Musa Serdar Çelebi, Abdullah Aymaz ile Ethem Sancak olmak üzere adlarını sayamadığım nice kıymetli şahsiyete, yazdıkları eserlerle Hocamızı tanıtan Prof. Dr. İrfan Yılmaz ve Sefer Turan beylere" teşekkürle başlıyor.

Kitap altı bölümden oluşuyor. Giriş bölümünde Tarihin Tarifi, Tarihi Yazanlar, Tarihin Kültürel Boyutu, Tarihî Farkındalık; Bilim Tarihi Kültürü… İslâm Kültür Dünyasının İlimler Tarihindeki Yeri'ne değinirken de konuya Âkif'çe Yaklaşımdan bahsediyor.

Birinci bölümde, Yitik Hazinenin Kâşifi olarak Prof.Dr. Fuat Sezgin'i okurken ne kadar az tanıdığımızı ya da ne kadar geç tanıdığımıza şahit olacağız. Edebiyat Fakültesi'ndeki günlerini, Mecâzü'l Kur'ân ile Doktora Unvanı alışını, Almanya'ya Hicret'ini, Bilim Heyeti yerine Fuat Sezgin'nin nasıl tercih edildiğini ve Almanya'da İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi kuruluş çalışmalarını ibretle okuyacağız.

İkinci Bölüm'de ise Almanya'daki müzenin bir benzerinin İstanbul'a yapılışı; İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nin hikâyesini ve o müzenin açılışında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "müze fakiriyiz" sözlerinin manasını düşünmek zorunda olacağız.

Üçüncü Bölüm'de ise Kadim kültürümüzde Bilim'i Hoca'nın dilinde okuyacağız, "Şöhretinizle Oynamıyor musunuz?"diyenlere aldırmıyor, şöhreti bir kenara itiyor, Bilimler Tarihi'nin insanların müşterek malı olduğunu söylüyor, durmak yorulmak nedir bilmeden üstün gayret ve azmiyle çalışmalarını sürdürüyor. Hocamızın: "Leonardo Da Vinci Hiç Alet Yapmadı" sözünü duyduğumuzda ise dünyanın ezberleri bozuluyor. "İslâm Bilimi Aynı Hızla Devam Etseydi 18. Yüzyılda, Atomu Parçalamış Olurdu" demesi ise yüreklerimizi dağlanıyor.

Dördüncü Bölüm'de, Hocamız'ın "İslâm'ın Bilimler Tarihindeki Yerine Bir Bakış"ına şahit oluyoruz. Ve Hocamız burada, Bir Doğa Filozofu Câbir Bin Hayyân'ı, Bağdat Bilim Akademisi'ni, Matematik ve Coğrafyi keşifleri, Kristof Kolomb'un hangi malzemeleri kullandığını, Müslümanlar'ın yeni bilimler ortaya koyduklarını, Bilimlerin Avrupa'ya Nasıl ulaştığını ve Müslümanların gurur duyacağına aşağılık duygusuna hapsedildiklerine vurgu yapıyor.

Beşinci Bölüm'de ise İstanbul "Yaşayanlara Saygı" programı konu ediliyor.

İlk konuşmacı Bayhan, ikinci konuşmacı ise zamanın İstanbul Valisi şu an İçişleri Bakanımız olan Sayın Muammer Güler, sonrasında günün Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay söz alıyor.

Sempozyumda Hocamız ile ilgili tebliğlerini sunan, Prof. Dr. Salih Tuğ; Hoca'nın disiplinli yönü ve çalışmalarına ne kadar önem verdiği üzerinde duruyor, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yılmaz; Hoca'nın kendini pazarlamayı sevmediğini, İş Adamı Ethem Sancak; Hoca'nın çabasına destek olunmasını, İÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Hüseyin Ülgen; araştırma zevkini Hoca'dan aldığını söylüyor. Ve Hocamız buradaki sunumunda "Biliminin Temeli Müslümanlar" olduğunu söyleyerek tüm dünyanın dikkatini üzerine tekrar topluyor.

Altıncı Bölüm'de ise İstanbul Bilim ve Teknoloji Tarihi Araştırma Vakfı'ndan ve Hocamızın konuşmalarındaki samimi duygularından bahsediliyor.

Kitabın İsmi: Bilimler Tarihi'nde Zirve İsim Prof.Dr.Fuat Sezgin

Yazarı: Nevzat Bayhan

Yayınevi: Yafa Yayınları

ISBN: 978-605-86550-1-0

Basım yılı: Mayıs/2013

Kaçıncı Baskı:1. Baskı

Safa Sayısı:192

Kapak: Amarikan Briston

İç Kağıt: 90 gr. Enzo

Cilt: Amerikan cilt

Ölçüsü:13,5X21,5 / İstanbul

İrtibat telefonu: 0535 335 18 08

Kaynak: Bültenler / Güncel
title