Bilal Erdoğan: "'hayır' Türkiye İçin Statükoyu, Geçmişi Vaat Ediyor"
Kahramanmaraş Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) il binası ve öğrenci yurdu, vakfın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Bilal Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.
Kahramanmaraş Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) il binası ve öğrenci yurdu, vakfın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Bilal Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, "Bu milleti denize dökeceğini iddia edenler güya emperyalizmle savaştıklarını sanıyorlar" dedi.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Haydar Bey Mahallesi Barbaros Caddesi'nde bulunan TÜGVA il başkanlığı binasının açılışına, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş AK Parti milletvekilleri, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, belde belediye başkanları ve vakıf üyeleri katıldı.
Kur'an tilavetiyle başlayan programın ardından, Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç selamlama konuşmaları yaptı.
Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen TÜGVA Genel Başkanı Emanet, yeniden güçlü Türkiye'nin kurulması için çalıştıklarını ifade ederek, "Gençliğimize hizmet etme aşkı ve inancıyla Türkiye'nin her ilinde adım adım büyüyoruz. Türkiye'de 81 il temsilciliğimizi açtıktan sonra 150 ilçemize atayarak Türkiye'de bin 500 ortaokul, 3 bin lisede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her üniversitede fakültelerden bölümlere kadar teşkilatlanıyoruz. Bizler yeniden güçlü Türkiye'nin kurulması için, gençlerimizin öz güveni yüksek, alanında uzman, donanımlı ve milli manevi duygularla yoğrularak gelişmesine inanıyoruz. Türkiye'nin önemli bir virajında inşallah 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarıyla öncelikle bu gençliğin önünü açacak, sonra da inşallah bu mekanlarda dünyaya iyiliği, adaleti, hakkı yayacak nesiller yetiştirmek için çalışacağız" dedi.
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
"Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığımızı kazanmak için Yunan'ı denize döktük. Arkadaşlar, gençler şimdi geçtiğimiz hafta bir denize dökme lakırdısı yaşandı duydunuz mu? Biz Yunan'ı denize döktüğümüzde, bu millet Yunan'ı denize döktüğünde, Yunan'ın arkasında emperyalist güçler vardı. Kendileri Anadolu'yu işgal edemediler. Kimler? İngiltere, Fransa, İtalya. Ne yaptılar 'bari Yunan'la bu işi yapalım' dediler. Yunan'ı denize döktük. Emperyalist güçleri kovduk. Şimdi bu milleti denize dökeceğini iddia edenler güya emperyalizmle savaştıklarını sanıyorlar. Tamam da o zaman soruyorum. Neden siz Avrupa'da 'hayır' kampanyalarını yaparken bunlarla yan yana, kol kola, omuz omuza duruyorsunuz? Nasıl bir emperyalizmle mücadele bu? Bakıyorsun CHP zihniyetinin bir temsilcisi yanında PKK terör örgütüne yakın birisi, yanında DHKP-C terör örgütüne yakın birisi sağlarında sollarında Avrupa'nın faşist geleneğinden gelen maalesef temsilcileri."
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ne cüret ki 15 Temmuz'un kahramanlığına 'kontrollü darbe' diyebildiler. Gençler duydunuz mu kontrollü darbeyi? Nedir bu kontrollü darbe? Nedir biliyor musunuz? O adamları oraya kasetle, kumpasla kimler getirdiyse onların kontrolündeki darbe başka bir şey değil. Millete saygı duymayan, milletini sevmeyen, milletinin değerleriyle kavgalı onun için 'bu milleti denize dökeyim daha iyi' diye düşünüyor. Onun için bu milletin kahramanlığını, bu milletin destanını küçümsüyor. Sen de bunun bir parçası olsaydın ya. Ama olamaz. Milletiyle barışık değil. Milletiyle kucaklaşamamış. Herhangi bir meşruiyet kanalıyla, herhangi bir halk desteğiyle gelmemiş ki geldiği yerlere. Hep oyunlarla, tezgahlarla, kumpaslarla yükselmiş."
16 Nisan referandum oylamasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'hayır' kararının statükodan ve geçmişten başka bir şey vaat etmediğini belirterek, "'Hayır' Türkiye için nasıl bir gelecek vaat ediyor? Ne vaat ediyor? 'Hayır' Türkiye için statükoyu, geçmişi vaat ediyor. 'Hayır' Türkiye için yeni bir gelecek vaat etmiyor. Daha iyi bir gelecek vaat etmiyor. 'Hayır' şunu demiyor; 'Hayır kullanın, Türkiye daha da güçlensin, daha da iyi olsun' diyor mu? Demiyor. Nasıl desin. Öyle bir hayalleri yok Türkiye için. Hayır diyenler eski Türkiye'yi özleyen insanlar. 'Hayır' diyenler 'işler Türkiye'de koalisyon yıllarında olduğu gibi olsun, ekonomik krizlerle boğuştuğumuz yıllar gibi olsun, darbecilere her an gün doğsun.' Bunu mu istiyorlar değerli kardeşlerim" dedi. - KAHRAMANMARAŞ