BİGA TSO'dan Girişimci Adayları ve Ustalar İçin Sertifika Töreni
Biga TSO ile MEYBEM A.Ş. tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde zorunlu hale gelen bazı meslekler için yapılan mesleki yeterlilik (ustalık) belgesi sınavlarında başarı gösteren 28 ustanın belgeleri 29 Temmuz 2016 günü Biga Belediyesi seminer solonunda yapılan törenle verildi.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 26 Nisan-6 Mayıs 2016, 22-31 Mayıs 2016 ve 13-22 Haziran 2016 tarihlerinde arasında Biga'da on, onbir ve onikincisi düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla bitiren 68 girişimci adaylna ve Biga TSO ile MEYBEM A.Ş. tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde zorunlu hale gelen bazı meslekler için yapılan mesleki yeterlilik (ustalık) belgesi sınavlarında başarı gösteren 28 ustanın belgeleri 29 Temmuz 2016 günü Biga Belediyesi seminer solonunda yapılan törenle verildi.
Girişimcilik Eğitimi belge törenine Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Kent Konseyi Başkanı Sedat Şahin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile girişimci adayları ve basın mensupları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan: "Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır.
Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023'te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız.
Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bigamıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun.
Sadece bu girişimci belgesiyle iş hayatına atılmakla kalmayıp bundan sonra da devletin çeşitli alanlarda yapacağınız yatırımlara göre destekleri devam edcektir. KOSGEB destekleri, yine İŞKUR'un yapmış olduğu istihdam ile ilgili destekleri gibi birçok alanda devam ediyor.
Son olarak, bu eğitimi başarıyla tamamladığımız için hepinizi tebrik ediyorum.
Sizlere Oda meclisimiz ve yönetim kurulumuz adına başarılar diliyorum.
Bugün aynı zamanda mesleki yeterlilik sınavında başarılı olan ustalarımızdan 28'ine belgelerini teslim ediyoruz.
Türkiye'de tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 40 meslekte çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdi. Amaç hem işçilerin çalıştıkları işle ilgili teknik kapasitelerini artırmak hem de acılara ve ekonomimiz için büyük kayıplara neden olan iş kazalarının önüne geçmek.
Sınavda başarılı olan 28 inşaat ustamız, ahşap kalıp, betonarme demir, duvar ve sıva işlerini nasıl yapacaklarına ilişkin teknik bilgi ve beceri kapasiteleri artırırken iş güvenliği eğitimi de aldılar. Türkiye'de ilkleri yapan Oda olarak mesleki yeterlilik sınavlarını gerçekleştirdik ve ilk belgeleri veriyoruz. Tüm ustalarımıza hayırlı olsun. Bundan sonra da MEYBEM A.Ş. ile birlikte belgesiz ustalarımızın sınavlarını yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, İŞKUR Çanakkale Müdürü Ali Çalışkan, Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan'ın konuşmalarının ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni başarıyla tamamlayan ve mesleki yeterlilik sınavlarında başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verildi.