Haberler

BGKP'NİN Yeni Yıl İlk Toplantısı Yapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun 2016 yılının ilk genelde de 247. olağan toplantısı BİKAÇED'in ev sahipliğinde yapıldı.

Kotku Kültür Merkezi'ndeki toplantını konuğu Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya oldu.

Programa ev sahibi olarak BİKAÇED Başkanı Adem Şahiner, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker başta olmak üzere bir çok dernek ve vakfın yöneticisi katıldı. Gecenin konuk konuşmacısı olan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya konukları, Bursa'daki eğitimin son durumu ve İmam Hatip Okullarının dünü, bugünü ve yarını ile ilgili bilgilendirdi.

Açılış konuşmasını yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan platforma üye olan derneklerle birlikte yeni neslin nasıl daha iyi eğitilebilmesinin mücadelesini verdiklerini belirtti. BGKP'nin faaliyetlerinden de bahseden Sayılgan doğru ve düzgün eğitim için kitap okumanın ne kadar çok önemli olduğuna değindi. Sayılgan, "Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bir protokol yapmak kaydıyla okullarda herkesin ittifakla kabul ettiği Peygamber Efendimizle ilgili bir kitabı okutmayı arzuluyoruz. Kitapları duvara asmak, kitapları rafa koymak yerine gençlerimizin okumalarını sağlamalıyız" dedi.

Yeterli okul ve öğretmen yok…

İmam Hatip okulları ile de ilgili değerlendirmelerde bulunan Sayılgan, bu ülkenin her zaman İmam Hatip okullarından mezun olan kişilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Sayılgan, "İmam Hatip Okullarının dününe, bugününe ve yarınına bakarsak birçok ortak derdimiz olduğunu görebiliriz. Aileler maddi ve manevi varlıklarını çocuklarının eğitimine yönlendirmek, alınan iyi bir eğitim ile çocuklarımızın toplumsal hiyerarşide yukarı tırmanabilmesi için bu İmam Hatip mücadelesinin önemi ortadadır. Halkımızın son 7 yılda özellikle de bunun son 2 yılında İmam Hatip Okullarına inanılmaz talebi olmaya başladı ama maalesef yeterli okul ve öğretmen yok. Bu konuyu mutlaka çözüme kavuşturmalıyız" dedi.

İmam Hatip Okullarının her bölgede yer alamayacağı kendine has lokasyonların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Sayılgan sözlerini şöyle noktaladı: "Bursa'daki bazı İmam Hatip Okulları bence doğru yerlerde değil. İmam Hatip Okullarının lokasyon olarak çok doğru yerlerde olması gerekiyor, bu önemli bir ayrıntı. Lokasyon olarak çok beğendiğimiz ve İmam Hatip profiline uyacak yerlerde yer alan hayırsever iş adamlarımızın yaptığı okulları İmam Hatip'e dönüştürmek için uğraştık ama bu konuda maalesef bize yardımcı olmadı kimse. Bu konuda da yardım bekliyoruz."

Nilüfer ve Osmangazi'de derslik ihtiyacı var…

Sayılgan'ın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Bursa'daki eğitim ve öğretimin son durumu ve İmam Hatip Okullarının dünü, bugünü ve yarını ile ilgili bilgilendirme yaptı. Bursa'daki eğitimle ilgili rakamlar veren Sarıkaya, şehirde 600 bin öğrenci, 33 bin öğretmen ve 1466 adette okul olduğunu söyledi. Yıllık ortlama 20-40 arası yeni okulun yapıldığı belirten Sarıkaya, buna rağmen Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde yoğun bir derslik ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Eğitim arazilerinin planlanma aşamasında Milli Eğitim Müdürlüklerinin yok sayıldığından yakınan Sarıkaya şunları söyledi: "Eğitim arazileri planlanırken maalesef Milli Eğitim'e kimse bir şey sormuyor. Bir okulun nereye olması, nasıl olması kaç derslik olması gibi konularda bizim fikrimiz alınmadığı için maalesef Bursa'ya yapılan eğitim yatırımları eksik kalıyor. Söz sahibi olan kişilerin, kurum veya kuruluşların bu aşamalarda mutlaka bize destek vermeleri ve bizim fikirlerimizi sormaları gerekiyor. Mesela Vişne Caddesi'ne yakın bölgede 3 adet mesleki lise var. Ama bu liselerin hiç birinde Vişne Caddesinde yapılan üretime uygun bölümler yok. Meslek liselerinde ciddi bir dönüşüm yapmalıyız."

Zihni dönüşüme ihtiyaç var…

Eğitimsel olarak ülkemizin eksikleri olduğunu da sözlerine ekleyen Sarıkaya, "Eğitimimizde maalesef zihni dönüşüm, ufuk ve dünyayı yakalama konularında insan kaynağı sıkıntımız var. Bizim öğrencilerimiz de oldukça zekalı çocuklar ama maalesef onlar üzerinde Batı'nın kullandığı ölçe ve değerlendirme sistemlerini uygulayamadığımız için uluslararası sınavlarda dökülüyorlar. Çağın özelliklerini kapsayıcı şeyler yapılmalıdır" dedi.

Bursa'daki İmam Hatip Okulları ile de ilgili bilgi veren Sarıkaya sözlerini şöyle noktaladı: "Bursa'da57 İmam Hatip Okulu, 47 bin de İmam Hatip Okulu öğrencisi var. Bu öğrencilere baktığımızda kızların erkeklerden daha fazla olduğunu görüyoruz. Bizler İl Milli Eğitim olarak Enderun İmam Hatip projesinin çalışmalarına başladık. Bu sayede Enderun İmam Hatip Okullarımızda musiki ve felsefi açıdan ağır bir eğitim uygulanacak ve bu durum medeniyetimize büyük katkı sağlayacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel
TBMM'de kabul edildi! Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

title