Beyrut'ta Ramazan Festivali
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ziyaretçilerin fuar alanında oluşturulan Hamra Caddesi'nin 70'li yıllardaki halini gezmesi Fuar alanındaki standlar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu ile röportaj Ebru standına gösterilen ilgi Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in eşi Aytaç Erciyes ile röportaj Lübnan'da, bu yıl beşincisi düzenlenen "Beyrut Ramazan Festivali" kapılarını ziyaretçilere açtı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Ziyaretçilerin fuar alanında oluşturulan Hamra Caddesi'nin 70'li yıllardaki halini gezmesi
Fuar alanındaki standlar
Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu ile röportaj
Ebru standına gösterilen ilgi
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in eşi Aytaç Erciyes ile röportaj Lübnan'da, bu yıl beşincisi düzenlenen "Beyrut Ramazan Festivali" kapılarını ziyaretçilere açtı.
Festival, Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri, Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, çok sayıda Lübnanlı siyasi ve Lübnan'da misyonu bulunan ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla açıldı.
Her yıl farklı bir temayla öne çıkan festivalde bu seneki ana tema 70'li yıllardaki Beyrut ve Hamra Caddesi olarak belirlendi. Ziyaretçiler, fuar alanında oluşturulan Hamra Caddesi'nin 70'li yıllardaki halini ilgiyle gezdi.
Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde Lübnan'da temsilciliği bulunan birçok ülkenin tanıtıldığını ve bu fırsatı kaçırmadıklarını dile getirerek, "Mutlaka her sene bu festivale iştirak etmekteyiz. Bugün burada Türk ebru sanatını tanıtmaktayız. Ayrıca bez bebek sanatını tanıtmaktayız. Elimizden geldiği kadar burada Türk sanatını, bütün fırsatları kollayarak tanıtmaya çalışmaktayız."ifadelerini kulandı.
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in eşi Aytaç Erciyes ise Büyükelçilik ve Yunus Emre Enstitüsünün standını başarılı bulduğunu belirterek, özellikle festivale gelenlerin ebru sanatına ilgi gösterdiklerini söyledi.