Beyoğlu'nda Çocuklar Bilimle Buluştu
İTÜ Bilim Merkezi yürütücülüğünde, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul'un en geniş ve en kapsamlı bilim şenliğinin resmi açılışı yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bu organizasyonla çocuklarımıza zihinlerinde ne olabileceklerini gösterecek bir ayna tutmaya çalışıyoruz" dedi.
İstanbul'da yapılan ilk büyük çaplı bilim şenliği olma özelliğini taşıyan, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda ekibin katıldığı "Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" resmi açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ali Fuat Aydın'ın, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem katılımıyla gerçekleşti. 15-16-17 Ekim tarihlerinde 3 gün sürecek bilim şenliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılışta yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı.
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KURGULUYORUZ
Konuşmasına Beyoğlu Belediyesi'nin Osmanlı tarihinden bugüne Türkiye'nin ilk belediyesi olduğunu hatırlatarak başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Belediyesi sadece ilk kurulan belediye değil aynı zamanda her şeyin ilkini yapan belediyedir. Diğer yandan da imparatorluk tarihinden başlayarak bilimin, gelişmenin adresi Teknik Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi de burada. Bugün İstanbul Teknik Üniversitesi ve Beyoğlu Belediyesi beraberce geleceği kurgulamak, çocuklarımızın vizyonunu tesis etmek üzere iki yıldır proje yürütüyor. Yürüttüğümüz proje ile İstanbul Teknik Üniversitesi geçen sene tam 400 çocuğu üniversitenin laboratuarında konuk etti. Hep birlikte oraya gittik, yavrularımız hayatı anlamaya çalıştılar. Bu sene ikinci senemiz ve organizasyonumuz zirve yapıyor" dedi.
BURADA YAPTIĞIMIZ İŞ ÇOCUKLARA KOCAMAN BİR AYNA KURMAKTIR
Bilim şenliği ile yapılan işin çocukların önüne kendilerini keşfedebilecekleri büyük bir ayna koymak olduğunu söyleyen Başkan Demircan şöyle devam etti: "Biliyoruz ki tarım toplumu geride kaldı, sanayi devriminin içinde yaşıyoruz. İnsan gücünü kat be kat arttıran, hayatı kolaylaştıran, üretimi arttıran, zenginliği arttıran bir sanayi ve teknoloji dönemi yaşıyoruz. Herkesin bir şey üreterek hayatını idame etmesi, kazanması gerekiyor. Biz burada çocukların meraklarını onlara keşfettirip, onlara bir kariyer planı sunmaya gayret ediyoruz. Burada yaptığımız iş onlara kocaman bir ayna tutmaktır. Çocuk merak ettiğinde bize bir şey anlatıyor. Diyor ki buna kabiliyetim var, bu konuda kendimi keşfediyorum, eğer fırsatım olursa bu alanda ilerleyebilirim."
ÇOCUKLARIN HAYATLARINI KURGULAMASI GEREKEN BİZİZ
Çocukların anaokulundan itibaren hayatlarının bizler tarafından kurgulanmasını gerektiğini belirten Başkan Demircan şunları kaydetti: "Çocuklar çok meraklı, kendilerini keşfetmek, kendilerini anlamak istiyorlar. Özelliklerini hem kendileri keşfetmek istiyorlar, hem de büyüklerin keşfetmelerini istiyorlar. Çocukların anaokulundan itibaren ilkokul, ortaokul, lise bütün hayatlarını kurgulaması gereken biziz. Onları bu tip atölyelere getirerek meraklarının ne olduğunu keşfetmemiz gerekiyor. Onları yönlendirmemiz gerekiyor. Çocukları daha ilkokuldan üniversiteye kadar kariyer planlamasını yapabilirsek, hele şehirlerin kariyer planlamasını yapabilirsek insanlar mutlu olur. Şehirler de insanlar gibi kariyer planını iyi yaptılarsa, gençlerini de bu kariyer planı çerçevesinde eğittiyseler o zaman hizmetin de, üretimin de marka değeri vardır ve dünya çapında rekabet edebilir."
İNSANA YAPILAN YATIRIM ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR
İnsana yapılan yatırımın hem ülkemizin hem gençlerimizin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, "Bu organizasyonun amacı da budur. Çocuklarımıza zihinlerinde ne olabileceklerini gösterecek bir ayna tutmaya çalışıyoruz. Bunu başarabiliyorsak merakları üzerinden çocuklara ben iyi bir mühendis, iyi bir mimar olabilirim dedirtebiliyorsak görevimizi sonuna kadar yaptık demektir" dedi.