Beyaz Hüzün" Filminin Çekimleri Devam Ediyor
Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin Türk askerinin hikayesinin anlatıldığı, "Beyaz Hüzün" filminin çekimleri Erzincan'ın Refahiye ilçesi ve merkeze bağlı Çağlayan beldesi yakınlarında devam ediyor.
Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin Türk askerinin hikayesinin anlatıldığı, "Beyaz Hüzün" filminin çekimleri Erzincan'ın Refahiye ilçesi ve merkeze bağlı Çağlayan beldesi yakınlarında devam ediyor.
Kalabalık bir yapım ekibi ile yaklaşık 15 gündür çekimlerin sürdüğü sinema filminde soğuğa rağmen açık hava setinde, 102 yıl önce Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerlerin hikayesi anlatılmaya çalışılıyor.
Yapım ve yönetmenliğini Kenan Korkmaz ve Suat Ergin'in yaptığı filmde Murat Ünalmış, Hasan Kücükçetin, Güray Kip, Aydan Çakır, Semra Dinçer gibi isimler yer alıyor.
Sarıkamış şehitlerinin hikayelerinin anlatıldığı "Beyaz Hüzün" isimli sinema filminin yönetmeni Kenan Korkmaz, topografyası ve ılıman iklimi dolayısıyla çekimleri Erzincan'da yaptıklarını söyledi.
Geniş bir oyuncu kadrosu ile çekimleri gerçekleştirdiklerini belirten Korkmaz, "Yaklaşık bin 500 yan figüran ve karakter ile 56 ana kast ile çalışacağız. Çalışmalar devam ediyor. İkinci haftaya girdik. İklim şartları ve kar, çalışmaların hızlı gitmesine biraz engel." dedi.
" Sarıkamış'ı yargılamayacağız"
Filmin konusu ile ilgili bilgi veren Korkmaz, "Biz tarihin bir Sarıkamış duruşmasını yapmayacağız. Bir yargılama, bir duruşma olmayacak. Haklılık ya da haksızlık konusuna değinmeyeceğiz. Biz insan hikayelerini ön plana çıkaracağız. O eksi 20'leri burada teneffüs etmek bu havayı solumak... Hem teknik ekip açısından hem oyuncular açısından konuya daha vakıf olmak, öncelikle konuyu anlama dolayısıyla anlatabilme, yaşama, sonra yaşatabilme noktasında bize katkısı çok büyük. Evet işi güçleştiriyor. Zaman olarak planlamanın biraz ötesine taşabiliyor ama değecek bir iklim yakalamış oluyoruz." diye konuştu.
Oyunculardan Aydan Çakır, tarihe bakıp ibret alınması gerektiğini ifade ederek, "Bunları biz stüdyolarda da çekebilirdik. Ama bu ruhu ne biz yaşardık ne de izleyiciye yaşatabilirdik. Eksi 20-25'te yaşamış olmak gerekiyor ki karşı tarafa bunu yansıtalım." ifadelerini kullandı.
Filmin ikinci yönetmeni Suat Ergin, "Gelecek nesillere onlardan bir eser bırakmak amacındayız. Çünkü her şey yapılabilir ama unutmamak için bir şey yapmak lazım, o da sinemadır. Bir sinema filmi çekmek istedik." dedi.