Haberler

Beton Bayramı Mangal Partisiyle Kutlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından “10. Geleneksel Beton Bayramı” panel ve mangal partisiyle kutlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından "10. Geleneksel Beton Bayramı" panel ve mangal partisiyle kutlandı.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Laboratuvarları önünde düzenlenen mangal partisine OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, öğretim üyeleri, panelistler ve öğrenciler katıldı.

Beton Bayramı kutlamaları ilk olarak Mühendislik Fakültesi'ndeki konferans salonunda OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fahri Birinci'nin başkanlığında "Betona Farklı Bakışlar" paneli ile başladı. Panelde İnşaat Yüksek Mühendisi Hasan Koç, Betonsa-Akçansa Karadeniz Bölge Sorumlusu Musa Keşaplı ve İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, katılımcılara beton ve çeşitlilikleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan panelin ardından OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü tarafından İnşaat Mühendisliği Bölüm Laboratuvarı önünde mangal partisi düzenlendi. Düzenlenen partide öğrenciler mangalın keyfini çıkarttılar.

Beton Bayramı'nın geleneksel olarak 10.'sunu düzenlediklerini belirten OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, "Mühendislik Fakültesi'nin inşaat mühendisi öğrencileri ders kapsamında öğrendiklerini hocalarından uygulamalı olarak bir dönem boyunca gerçekleştiriyor. Bunu da sevimli hale getirip basınla, şehirle paylaşmak amacıyla Beton Bayramı düzenliyoruz" dedi.

Düzenlenen panel ve partinin okul içi maddi giderlerinin öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından karşılandığını ifade eden OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fahri Birinci, "Bunun bir parti olarak düzenlenmesinin nedeni, yoğun ve programlara uymayan bir çalışma yapılması gerekliliğinden kaynaklanıyor. Dersin aslı haftada 2 gün, 2'şer saatlik bir ders ama beton çalışması yapmak için haftanın belirli günü ve belirli saatlerinde çalışma şansımız yok. Tamamen zamanı malzeme belirliyor. Dolayısıyla özverili çalışılması gereken bir konudur. Buna çok az benzeyen Türkiye'de başka bir uygulama var. Bu partimizin ilginç olan diğer özelliği de okul içi maddi giderlerini öğrenciler hocalarıyla birlikte karşılıyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close