Haberler

Bebe ve Çocuk Giyiminin Yüzde 80'i Bursa'dan

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da düzenlenen Tekstil ve Deri Sektör Zirvesi, 'Tekstilin Parlayan Yıldızı.

Bursa'da düzenlenen Tekstil ve Deri Sektör Zirvesi, 'Tekstilin Parlayan Yıldızı: Bebe ve Çocuk Giyimi' panelinde konuşan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Türkiye'nin bebe ve çocuk giyiminin yüzde 80'ini üreten Bursa'nın artık markalaşması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) ve Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Tekstil ve Deri Sektör Zirvesi, 'Tekstilin Parlayan Yıldızı: Bebe ve Çocuk Giyimi' paneli düzenleyerek sektörün geleceğini tartıştı. Panele, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve sektör temsilcileri katıldı.

BEBE VE ÇOCUK GİYİMİNDE BURSA ZİRVEDE

Sektörü değerlendiren Vahap Küçük, bebe ve çocuk konfeksiyonu deyince akla ilk Bursa'nın geldiğini belirterek, "Şu anda üretimin yüzde 80'ini Bursa yapıyor. Bursa'nın ciddi bir üretim altyapısı var. Koleksiyon ve markalaşma konusunda önemli çalışmalar var. Ama önemli olan markalaşmak. Ürünlerin katma değeri yüksek olursa, yüksek fiyatlara satılabilir. Markalaşmak, uzun bir yolculuk. Önemli olan burada sabır ve mücadele. Marka kolay oluşmuyor. İyi bir vizyon olursa ve iyi bir hedef belirlenirse, gayret sarf edilip, sabredilirse arzu edilen noktalara gidilebilir" dedi.

BUGÜNLERİ HAYAL EDEMİYORDUK

BEKSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ise sektörün son 10 yılda önemli gelişmeler kat ettiğini vurgulayarak, 10 yıl önce sektörün tekstilciler arasında konuşulmadığını kaydetti. Bursa'nın Türkiye'nin yüzde 80 bebe ve çocuk konfeksiyon ihtiyacını karşılayan ve üç kıtaya ürünleri dolaylı bir şekilde satan il haline geldiğini vurgulayan Atalay, "Türkiye'de son 10 yılda yaşanan ekonomik gelişme ve büyümeye paralel bizler de geliştik ve kendimizi sürekli yenilemeye çalışarak binlerce imalatçı meslektaşımızla onların kendi tasarımları ve markalarıyla bu günlere ulaştık. Hükümetimizin 2023 vizyonuna yakışır 500 milyar dolarlık ihracatın ülkemize katacağı ekonomik değere biz de bir katkı sağlamanın planlamasını yapıyoruz" diye konuştu.

BURSA'NIN RAKİBİ YOK

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, Bursa'nın Türkiye'deki tekstil üretiminde çok ciddi bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Bursa'nın sentetik ürünlerde nam saldığını belirten Tanrıverdi, kentin rakibinin olmadığını söyledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık Belediye Başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Örgütün 2 numarası İlker Gönen'den pişkin ifade: Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?

"Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?"

title