Haberler
Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnanlılar ateşkes sonrası evlerine dönmeye başladı

İmzaların atıldığını duyan yüz binlerce kişi yollara düştü

Uyarılar art arda geldi: 50-60 yılın en soğuk zamanları yaşanacak

Bu kış bambaşka olacak! Uyarılar art arda geldi

Bakan Tunç: DEM Parti İmralı ile görüşmek için dilekçesini verdi, konuyu değerlendiriyoruz

DEM Parti'nin Öcalan için verdiği dilekçeye Bakan Tunç'tan ilk yorum

Bayramda Kilo Almamak İçin

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan, diğer adıyla Şeker Bayramı adından da anlaşılacağı üzere tatlı tüketiminin arttığı bir bayram.

"Sağlığınız için bayramlarda ikram edilen her tatlıyı tüketmeyin" diyen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, bayramlarda yemek konusunda aşırıya kaçmanın da fazladan 2-3 kiloya neden olabileceğini belirtiyor.

Ramazan ayı ile birlikte azalan öğün sayıları ve değişen beslenme saatleri, yeniden eski ritmine dönüyor. Değişen bu beslenme alışkanlıklarının yanı sıra bir de bayram nedeniyle ikram edilen ve"hayır" denilemeyen tatlılar ve diğer yiyecekler var...

Bayramda artan tatlı tüketimine dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, "Özellikle şerbetli tatlılar hacim olarak küçük ve az doygunluk veren yiyecekler olmasına karşın kalorileri fazladır. Ayrıca kısa sürede kan şekeri seviyesini yükseltip hemen ardından da düşürmeleri nedeniyle daha da çok tatlı tüketmeye yöneltirler" diyor.

Tatlıyı yoğurt ya da süt ile tüketin

Bayramda hem sağlığınıza hem de formunuza dikkat etmek için hafif olan sütlü ve meyveli tatlıları tercih etmenin doğru olacağını belirten Dyt. Çağatay Demir, eğer hamur tatlılarından vazgeçilemiyorsa, tatlı ile birlikte yoğurt veya süt tüketmenin kan şekerini düzenleyerek daha fazla tatlı isteğinin önüne geçeceğini ifade ediyor.

Öğün atlamayın

Ramazanın hemen ardından bayramda daha fazla yemek yeme eğiliminin de görülebildiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, bayramda az öğün sayısı ile fazla yemek yerine, daha sık ve az miktarlarda besin tüketmenin daha doğru olduğunu belirtiyor. Dyt. Çağatay Demir, şu önerilerde bulunuyor:

Ramazan ayı boyunca yapılmadığından bir anda kahvaltıya çok yüklenmeyin.

Bayramın ilk günlerinde ana ve ara öğünleri atlamayın.

Saat 13.30 gibi öğle yemeği yiyin. Saat 16.00 gibi tüketilecek bir meyve ve akşam 19.30'da yenecek akşam yemeği, günlük beslenme ihtiyacınızı karşılar.

Tatlı ve atıştırmalıklarla geçiştirilen öğle öğünü, metabolizma hızını düşürerek şişmanlığa zemin hazırlar.

Ramazanda geç saatlerde atıştırma alışkanlığı edinildiyse meyve, yoğurt gibi sağlıklı seçenekleri tercih edin ve saat 22.00'den sonra kesinlikle bir şey yemeyin.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title