Haberler

Batman'daki Stk'lar 6-8 Ekim Olayları ve Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman’daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri 6-7-8 Ekim tarihlerinde Batman’da yaşanan Kobani eylemlerini ve eylemlerin çözüm sürecine etkilerini değerlendirdi.

Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri 6-7-8 Ekim tarihlerinde Batman'da yaşanan Kobani eylemlerini ve eylemlerin çözüm sürecine etkilerini değerlendirdi.

Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, 6-7-8 Ekim tarihlerinde Türkiye genelinde ve Batman'da yaşanan toplumsal olaylarda toplumun ciddi yaralar aldığını söyledi. Barış dilinin tesis etmesi, sorunların barışçıl ve siyaset yoluyla çözülmesi için ciddi bir irade olduğunu söyleyen Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, "Elbette bu olaylar toplumu yaraladı. Ancak barış dilinden ve bu konudaki esas iradeden bir eksilme olmadığını ve hatta daha güçlü bir şekilde dile geldiğini burada muşaade ediyoruz. O olaylar tam da bu barış konusundaki ihtiyacı ortaya koyuyor. Bu konuda özellikle siyasetin dilinin ciddi şekilde yaralayıcı olduğunu düşünüyorum. Sorumluluk makamında bulunan insanların bu konuları değerlendirirken çok daha sağ duyulu ve diline çok daha dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunun toplumda bir karşılığı oluyor, maalesef bu gün siyaset kurumu toplumdaki bu hassasiyetten daha geri bir noktadadır. Biz STK'lar olarak bu konuya defalarca dikkat çektik. Batman'da ve bölgenin tümünde çözüm sürecinin başarıya ulaşması konusunda güçlü bir irade ve talep var. Bu yaşanan olaylar her ne kadar yaraladıysa da bu iradeden bir şey eksiltilmedi" dedi.

"SÜREÇ PROVOKASYONLARA HEBA EDİLMEDEN PRATİK ADIMLAR ATILMALI"

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara da, yaşanan olayların çözüm sürecini küçük de olsa etkilemiş olabileceğini ancak kayda değer bir şekilde etkilemediğini, çünkü sürecin hiçbir şeye heba edilmemesi gerektiğini söyledi. Kara, "Ülkemizde yaşanan bu çatışma sürecinin son iki yıldır atılan adımlarla barış süreci ile taçlandırılması tüm tarafların gerekli hassasiyeti sağlaması ve bu taraflar arasında müzakerenin hiçbir provokasyona heba edilmeden biran önce pratik adımların atılması gerekir. 6-7-8 Ekim olayları çözüm sürecini etkilemiş olabilir ama kayda değer bir şekilde değildir. Çünkü çözüm süreci hiçbir şeye heba edilmeden, hiçbir provokasyona heba edilmemesi ve üstüne üstüne gidilmesi gereken bir olaydır. Çünkü halklar arasında çözüm süreci dendiği zaman kimi inisiyatifler işlerine gelmeyen provokasyon için uğraş içindeler. Barış sürecinin daha hızlı bir şekilde ve daha verimli adımların,daha pratik adımların atılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"SÜREÇ ZAMANA YAYILMAMALI"

Batman Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan ise, 6-7-8 Ekim olaylarının çözüm sürecini biraz da olsa etkilediğini ifade ederek, "Özellikle şuna inanıyoruz ki hala sağ duyulu insanların daha fazla olduğunu görüyoruz. İnşallah çözüm süreci bu olaylardan daha fazla etkilenmeden yoluna devam edecektir. Biz biraz daha sürecin hızlı ilerlemesini istiyoruz. Çünkü bu durum biraz daha zamana yayılınca gördüğümüz gibi 6-7 Ekim olayları gibi her an her şey olabilir. Onun için sürecin daha hızlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close