Başkan Savaş, Hatay Turizm Çalıştayı'na Katıldı
Hatay Valiliği ve Hatay İl Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla Ottoman Palace'de gerçekleştirilen Hatay Turizm Çalıştayı'na katıldı.
Hatay ilinin gelişiminde turizmin öncü bir sektör konumuna ulaştırılması ve ilimizin turist sayısı ve turizm geliri bakımından ülkemizin ilk beş ili arasında önemli bir varış noktası ve uluslararası bir marka haline getirilmesinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, Başkan Savaş'ın yanı sıra, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç ve davetliler katılım gösterdi.
BAŞKAN SAVAŞ: HATAY, ZENGİN VE KÜLTÜREL TARİH BİRİKİMİ OLAN BİR ŞEHİR
Farklı dinlere inanan insanların bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı "hoşgörü kenti" olarak dünyaya emsal olan Hatay'ın zengin ve kültürel tarih birikimli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, söz konusu zengin kültürel birikimi günümüzde koruma altına almanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi.
"HATAY'DA BULUNAN NADİDE MOZAİK İLİMİZE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK"
Başkan Savaş çalıştayda yaptığı konuşmada, "Osmanlı döneminin kuruluşundan yükselişine daha sonra düşüşüne kadar hepimiz tarihimizi az çok biliyoruz. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 36 etnik unsuru birleştirmesiyle verilen istiklal mücadelesi sonucunda kurulan Cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizim ecdadımız bu coğrafyanın gerek tarih gerek kültürel hiçbir özelliğine dokunmamış, olduğu gibi yaşatmış. Dünyada benzerinden yalnızca biri tane bulunan ve üzerinde "Neşeli ol Hayatını Yaşa" yazılı nadide mozaiğin biri İtalya'da diğeri ise şu anda Hatay'da. Bizim topraklarımızda bulunan çok güzel ve enteresan bir eser. Teleferik projesinin ardından yapımına devam edilen Arkeopark projesinin sonlanması ile bu eserimizi de sergileyeceğiz. Bu eserin bize çok büyük ekonomik katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"HATAY, YEMEK VE MEZELERİYLE BAŞLI BAŞINA AYRI BİR TURİZM ZENGİNLİĞİNE SAHİP
"
Başkan Savaş ayrıca, Hatay'ın; İnanç, Kültür, Deniz, Sağlık, Termal Yayla, Dağ Sporları ve Eko turizm açısından önemli yerlerinin ele alınarak bunların birbirleriyle entegrasyonu sayesinde daha cazip ve daha güçlü alternatif varış noktaları ve güzergâhlarının oluşturulması hedefiyle düzenlenen çalıştayda yemek ve mezeleriyle Hatay'ın gastronomi şehri olduğuna vurgu yaptı.
Arap, Fransız ve Osmanlı mutfağının özelliklerini barındıran Hatay'ın yemek ve mezeleriyle başlı başına ayrı bir turizm zenginliğine sahip olduğuna işaret eden Başkan Savaş, Hatay yemeklerinin lezzetli ve çeşitli olmasının yanında, kültürel zenginliği ile de bir dünya şehri olduğunu dile getirdi.