Başkan Karaosmanoğlu, İlahiyat Fakültesinde öğrencilerle buluştu
Başkan Karaosmanoğlu, İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen söyleşide öğrenciler ile bir araya geldi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen söyleşide öğrenciler ile bir araya geldi. Söyleşiye KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
FAKÜLTEYE KATKIKALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Fakültenin Dekanı Kahraman, "İlahiyat Fakültemizin var olmasına, kısa sürede binaya sahip olmasına ve çevre düzenlenmesinde maddi-manevi katkıları için Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ederim" dedi. Dekan Kahraman ayrıca, "Dönem bitmeden öğrencilerimizle başkanımızı buluşturmayı ve sizlere kendi tecrübelerini anlatmasını istedik" derken, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'de, "İlahiyat Fakültesi'nin hummalı bir çalışma neticesinde hizmete girdi ve öğrencilerimizi okulumuza aldık. Büyük emekleri bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na ve Ayhanlar Holding'e teşekkür ederim" diyerek konuştu.
ANILARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI
Kendi hayatından kesitler sunarak konuşmasına başlayan Karaosmanoğlu, ilk olarak okul yıllarını, ardından Belediye Başkanı seçimine kadarki süreci ve anılarını öğrencilerle paylaştı. Karaosmanoğlu, "Kışın okula gider, yazın babamla birlikte bahçe-tarla işleriyle uğraşırdık. Okullar başladıktan 1-2 ay sonra ancak ellerimizde oluşan nasırlar iyileşirdi. Bu yaşanmışlık bizi hayata hazırladı" dedi. Belediye Başkanlığı bir görev yeri ve çok dikkat edilmesi gereken bir makamdır. Kendinizi kontrol edemezseniz, bu makamlar tehlikeli yerlerdir" diyen Karaosmanoğlu, siyasetin zor olduğunu da ifade etti.
İLİM ÖĞRENMEK BEŞİKTEN MEZARA KADARDIR
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Karaosmanoğlu, "İlim öğrenmek beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Bilginizi sürekli geliştirin, özellikle tefsiri, hadisi iyi öğrenin. Felsefe, Tarih, Sosyoloji, Peygamberlerin hayatını ve İslam Tarihini iyi ve doğru bilmeniz gerekiyor. Bir sanat dalıyla da uğraşın, bir enstrüman öğrenin ve özellikle hat sanatıyla ilgilenin. Sosyal etkinliklere mutlaka katılın" diye konuştu. Daha sonra öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Başkan Karaosmanoğlu'na, söyleşi sonrası fakülteye katkılarından dolayı hediye de takdim edildi.