Haberler

Başkan Alemdar Fikir Sanat Akademisi'ne Misafir Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nde güz dönemi programları devam ederken, Prof. Dr. İrfan Gündüz ile yapılan “Tasavvuf Usulü ve Günümüzdeki Pratikleri” dersinin sürpriz konuğu Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar oldu.

Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde güz dönemi programları devam ederken, Prof. Dr. İrfan Gündüz ile yapılan "Tasavvuf Usulü ve Günümüzdeki Pratikleri" dersinin sürpriz konuğu Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar oldu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ders öncesi karşıladığı İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz'e Akademi'nin yeni binasını gezdirerek Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi çatısı altında icra edilen faaliyetlerle ilgi bilgiler verdi. Başkan Alemdar, araştırma ve sanat merkezleri, kulüp çalışmaları, kütüphanesi, ajans yayınları ve akademik kadrosuyla Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin, her yaştan insanın faydalanabileceği sanat ve kültür hazinesi olduğunu söyledi. Başkan Alemdar'ı tebrik eden Gündüz, "İnsan yetiştirmek kadar güzel bir şey yoktur. İletişim çağındayız ve avucumuzun içinde bir dünyada yaşıyoruz. Farklı kültürlerden bu kadar çok etkileşimin olduğu dünyada gençlerimizi milli ve manevi değerlerle donatan böyle yerlere ihtiyacımız var" dedi.

Samimi sohbet sonrası Akademi Meydanı'ndaki öğrencilerle tasavvuf üzerine söyleşi yapan Prof. Dr. Gündüz'ü, Başkan Alemdar da misafir olarak takip etti. Tasavvuf ilmini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'nın tanımlamasıyla anlatan İrfan Gündüz, "İhsan, her ne kadar bizim Allah'ı görmesek de onun bizi her an görüyor olduğuna inanarak yaşamaktır. Peygamber Efendimiz'in bu tanımı bugünkü İslam Tarihi'nin yani tasavvufun tanımıdır. Biz Allah'ı görmediğimiz halde onun bizi nasıl gördüğüne inanarak yaşamalıyız" diye konuştu.

Prof. Gündüz, zikrin; tasavvufun ana kaynağı olduğunu belirterek, "Zikrin yeri, zamanı ve şekli yoktur. Ayakta, oturarak, yatarken, tefekküri, sesli ve sessiz her zaman zikir vardır. Yeter ki o zikir bizi Allah unutkanlığından arındırıp, yaratanla buluşturan bir hale gelsin. Namaz da bizi dünyadan koparıp Allah ile buluşturduğu için zikirdir. Kainatta bir terakki çizgisi vardır. Madenler bitki olmak ister, bitki olamazlar ama bitkiye kaynak olurlar. Mineralleriyle, bitkinin vücudunda kendisinden bir üst olma duygusunu tatmin ederler. Bitkiler hayvan olmak ister. Hayvan olamazlar ama hayvana kan olur, güç olur hayvanın bedeninde varlığını hissettirirler. Hayvanlar insan olmak ister. İnsan olamazlar ama insana besin olurlar. İşte bu terakki çizgisini takip ettiğimiz zaman insan nereye doğru gitmelidir? İnsanlar da peygamberlere, meleklere ve Allah'a doğru gitmelidir" şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Yusuf Alemdar Prof. Dr. İrfan Gündüz'e teşekkür ederek günün anısına ebru sanat eseri hediye etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close