Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

Basın Konseyi'nden GGC'ye Ziyaret

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorun ve sıkıntıları konuşuldu.

24-25 Haziran tarihlerinde Diyarbakır'da toplantılar yapan Basın Yüksek Kurulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.

Cemiyet lokalinde gerçekleşen ziyarete TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2.Başkanı Murat Önok, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2.Başkanı Misket Dikmen, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, Basın Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sevda Kalkan, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, Gazeteci Orhan Birgit, Avukat Oktay Huduti, GGC üyesi yerel ve ulusal TV ve gazete temsilcileri katıldı.

Ziyarette konuşan GGC Başkanı Veysi İpek, Basın konseyini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Ardından konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, GGC'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Diyarbakır'da olmalarının kendilerine mutluluk verdiğini, meslektaşlarıyla dertleşmeye geldiklerini söyledi.

"SERBEST ÖZGÜR YAZAN KALEMLER SUSTURULDU"

Gazeteciler olarak, özgürlüğün sesi olarak güçlü olmak istediklerini ifade eden Türenç, basın mesleğin bir cinnet yaşadığını kaydederek, "Gazeteciler işsiz kalıyor ve medya etiği günden güne yok olmaya doğru gidiyor. Biz özlük hakları ile uğraşmıyoruz. Özlük haklarını cemiyetler çözüme kavuşturmak için uğraşıyor. Bizim ilgi ve çalışma alanımız medya etiğinin tam olarak yerleşmesi ve bunun ötesinde özgürlüğü savunmak. Öncelikli düşünce özgür basın. Bu anlamda çok zor günler yaşıyoruz. Üzerimize çok geliniyor. El ele vereceğiz ve birlikte çalışacağız. Siyasi anlayış özgür gazeteciliği yok ediyor. Yandaş, karşı, yanlı benim adamım senin adamın gibi yakıştırmalar var. Siyasi anlayış istediğine güç veriyor. Böyle bir anlayış meslek etiğini bitiriyor, serbest özgür yazan kalemler susturuldu. Bir telefonla susturulabiliyor" dedi.

Meslekte 40 yılını geride bıraktığını anlatan Türenç, Güneydoğu'da da birçok haber için gelip gittiğini belirterek, Ben her zaman mesleğimi sevdim ve içten canı yürekten mesleğimi yapıyorum. Nerede olursa olsun ister burada ister orada biz bir bütünüz" şeklinde konuştu.

Türenç, mesleğin sorun ve sıkıntılarının el birliği ile çözüme kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, GGC üyesi tüm gazetecileri Basın konseyine sahip çıkıp üye olmasını istedi.

TUFAN TÜRENÇ; "YALNIZ MEDYANIN SENDİKAL HAKLARA KAVUŞMASININ ÜLKEYE FAYDASI YOK"

Bir gazetecinin sendikal haklar ile ilgili sorusuna cevap veren Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ise, "Sadece basın değil, Türkiye'deki herkesin sendikal hakları bitiriliyor. Disk üyeleri, iktidar yanlısı sendikaya gidiyor, gitmek zorunda kalıyor. Her şeyi konuşuyor ama iş eylem koymaya geldiği zaman yapamıyor. Bu iş dünyası patronların işine geliyor. Türkiye'de tüm sektörlerde durum farklı değil. Sadece medya için sendikal haklarımızı alalım dersek o zaman ülkeye hiçbir faydası olmaz" diye konuştu.

"SİYASETİN, DEVLETİN BUNU ÇÖZEBİLECEĞİNE İNANMIYORUM"

Başka bir gazeteci ise çözüm süreci ile ilgili TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a, görüşlerini sordu. Cindoruk, "Çözüm sürecinin önemli bir sonuç vereceğine inanmıyorum. Çözüm süreci denildiği zaman bunun tarafları olur ve taraflarından biri halktır. Eğer halkın bütünü ile çözümde uzlaşılıyorsa sorun yoktur. Ama hükümet çözmeye kalktığında, zaman zaman çözüm olsa da net olarak sonuç alınmaz. Bu sorun artık Türkiye'nin meselesi olmaktan çıkmış bölgesel olmuş bir meseledir. Onun için bölgesel bir barışa ihtiyaç vardır. Aldığı tedbirleri saygıyla karşılıyorum. Henüz ortada kesin bir çözüm süreci yok. Burada bir mütareke süreci var. Mütareke süreçleri her zaman barış ile sonuçlanmaz. Gönül ister ki barışla sonuçlansın. Siyasetin, devletin bunu çözebileceğine inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Sohbet ortamında geçen ziyaret yemek yenmesi ile devam etti. Ardından Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, GGC Başkanı Veysi İpek'e, Basın Konseyinin 3 Mayıs 2014 yürüyüş ile kutladığı Gazeteciler Günü'nde çekilen fotoğrafı hediye etti. Ziyaret Basın Konseyi üyesi olanlara rozetlerin takılması ile son buldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel
title