Haberler

Başbakan Teşhis Skandalına El Koydu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polislerin AK Parti'li vekilin oğlu karşısında sıraya dizdirilerek teşhis edilmesi olayına Başbakan Erdoğan el koydu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polislerin AK Parti vekilinin oğlu karşısında sıraya dizdirilerek teşhis edilmesi olayına Başbakan Tayyip Erdoğan el koydu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)'da Hatay Dörtyol'daki polislere yapılan 'açık' teşhis tartışıldı. Toplantıda, konuyla ilgili yapılan 4 hata öne çıktı. Olayın derinlemesine araştırılmasını isteyen Erdoğan, kendisiyle görüşmek isteyen Hatay milletvekili Türkoğlu'nu kabul etmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK Hatay Dörtyol'da Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun tartıştığı polislerin sırayla dizilerek teşhis edilmesi tartışmalarını masaya yatırdı. Bir çok üye toplantıda görüntünün yanlış olduğunu ve sorumluların bulunmasını istedi. Ayrıca üyeler de Hatay'daki olayla ilgili şu hataların yapıldığı düşüncesi öne çıktı:

* AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'nın Emniyet Müdürlüğü'nün kantinini işletmesi doğru değil,

* Türkoğlu'nun oğlunun olaydan sonra emniyete gitmesi doğru değil,

* Emniyet Müdürü'nün teşhis için yaptığı büyük hata,

* Milletvekili oğlunun dayak yemesi affedilemez. Sorumlular cezalandırılmalı.

BAKANLAR KURULUNDA DA GÖRÜŞÜLDÜ

Polislerin, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun karşısında sıraya dizildiği fotoğraf, kamuoyunda tepki toplamıştı.

Konu dün Bakanlar Kurulu'nda da görüşüldü. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kabineye bilgi verdi. Başbakan Erdoğan ise bugün toplanacak AK Parti MKYK toplantısında, milletvekili Türkoğlu hakkında işlem başlatılması talimatı vereceğini belirtti.

Türkoğlu'nun disiplin kuruluna sevk edileceği tahmin edilirken Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bunu affetmemiz mümkün değil." dedi.

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un tavrını da 'işgüzarlık ve beceriksizlik' olarak niteledi. Geçtiğimiz dönem, bir polise hakaret ettiği için ihraç istemiyle disipline sevk edilen ve sonrasında kendiliğinden istifa eden dönemin Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ı da örnek gösteren Arınç, Başbakan'ın, gerekli incelemelerin yapılması için gerekli talimatı vereceğini söylediğini aktardı.

Arınç, Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı yapılan Sedat Selim Ay'la ilgili işkence iddialarına da cevap verdi. Bu atamanın 'etik' olup olmadığını kendilerinin de sorguladığını dile getirerek, "İşkenceden dolayı bir mahkumiyet söz konusu değildir. Eğer mahkumiyet söz konusu olsaydı birinci derece emniyet müdürlüğüne yükselemezdi." ifadesini kullandı.

Öte yandan dün 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında ağırlıklı olarak Suriye konusu ele alındı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının enkaz çalışmaları hakkında bilgi sundu. Arınç, enkazdan 9 hayati parçanın çıkarıldığı, bunlar üzerinde teknik incelemenin yapıldığı bilgisini paylaştı.

Toplantının ardından Erdoğan, bakan ve eşlerine Başbakanlık Resmi Konut'ta iftar yemeği verdi.

MUSTAFA MARANGOZ'UN ATAMASI ASKIYA ALINDI

Öte yandan Hatay Emniyet müdür yardımcılığına atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un atamasının askıya alındığı bildirildi. Türkoğlu'na, tartıştığı polisleri teşhis ettiren Marangoz, il emniyet müdür yardımcılığı görevine atanmıştı. Dün Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada Marangoz'un 18 Temmuz'da rütbesine uygun olarak Emniyet Müdür yardımcılığına tayin edildiği belirtildi.

Ardından, "Yapılan tayin sırasında, kamuoyuna yansıyan ve izah kabul edilemez görüntülerin olduğu henüz bilinmemektedir. Marangoz'un ataması, müfettişlerin raporu tamamlanıncaya kadar askıya alınmıştır." denildi.

Kaynak: Güncel
title
Close