Başbakan Erdoğan, Türk Edebiyat Vakfı Binasının Açılış Töreninde Konuştu...
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:
"Slogandan beslenen değil medeniyetimizden beslenen bir milliyetçilik anlayışını benimsiyoruz"
Başbakan Erdoğan, Ahmet Kabaklı'nın ölümünün 10. yıldönümü anma programları çerçevesinde restorasyonu tamamlanan Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Kıraathanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,İstanbul Eminyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada "hizmet binasının ve edebiyat kıraathenisinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Erdoğan, vakıf için "Edebiyatçılar için bereketli bir sohbet zemini oluşturması" temmenisinde bulundu.
"İMAM HATİP YILLLARINDA YASTIK ALTI KİTABIM OLDU "
Başbakan Erdoğan, "Bu törenle birlikte bir büyük üstadı, bir gönül insanını merhum Ahmet Kabaklı hocamızı vefatının 10. yılında rahmetle hürmetle yad ediyoruz" diye konuştu. Erdoğan şöyle konuştu : "Allah'ın rahmetini merhametini esirgemesin. Mekanı inşallah cennet olsun. Geride bıraktığı onca eser, onca şiir için bize miras bıraktığı vakıf ve dergi, Kabaklı'nın hatırasanın yaşatılmasında en güzel vasıtalar olacaktır. Türk Edebiyat Vakfının 448. sayısında kendisi için kullanılan sıfatları geride nasıl bir eser, nasıl bir iz bıraktığını gayet güzel bir şekilde koyuyor. Gençlik döneminde olmak üzere kendisinden çok istifade etmiş yakından tanışma şerefine tanışmış biri olarak bugün burada birkez daha kendisi için birkez daha şehadet ediyor, iyi bilirdik diyorum. İmam hatip yılllarında yastık altı kitabım oldu Türk Edebiyatı Ansiklopedisi. Her an müracat ettiğim kaynak oydu".
"SLOGANDAN BESLENEN DEĞİL MEDENİYETİMİZDEN BESLENEN BİR MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ"
Başbakan Erdoğan, "Merhum Hocamız bu toprakların kültürüne çok önemli katkıları olan pek çok eser vermiş bir aydındı" diyerek" Kuru milliyetçeliğe haşa kafatası milliyetçiliğine, slogan milliyetçiliğe asla prim vermemiş muhteşem bir tarihi muhteşem bir geleceğe tahlil etme mücadelesi içinde olmuştur. Diyor ki üstad Çanakkale'den Bolayır'a sallarla geçerek 40 mübarek atlıyla Üsküp'ün, Belgrad'ın kalelerini alan kahramanlarla birlikte yaşadım. Bu düşünce ve bu ruh bugün hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz en önemli perspektifi tarif ediyor. Soydaşlarımızla akraba topluluklarla daha yoğun iletişim kuruyoruz. Türkiye'nin yardım elini artık Türkiyenin barış çağrılarını Türkçe'nin güzelliğini 5 kıtaya ulaştırmak için gece gündüz mesai sarf ediyoruz. Türkiye artık alan el olmaktan çıktı. Veren el durumuna eyvallah ulaştık. Zira biz milliyetçiliği millete ülkeye hizmet olarak görüyor, değerlendiriyoruz. Slogandan beslenen değil işte böyle çınarların gölgesinde yoğrulmuş kendi öz kültürümüz medeniyetimizden beslenen bir milliyetçilik anlayışını benimsiyoruz. Birliğe beraberliğe kardeşliğe özellikle paylaşıma karşı çıkan hem kendi ülkesine hem bölgesel küresel ölçekte dayanışmayı dışlayan anlaşıyışın karşısında özellikle Ahmet Kabaklı hocamızın ruhunun muazzep olacağını biliyor ve hissediyoruz.
Türk edebiyat Vakfı hizmet binası edebiyat dünyamıza ilim dünyamıza irfan dünyamıza hnayırlı olsun diliyorum. Özellikle edebiyat kıraathanesi bundan sonra aydınlık yarınlarımız için bir çok irfan ilim sahibi bilge insanlarımızın yetişmesine vesile olacaktır diliyorum2 şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan ardından "Ya allah bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesti.