Haberler
Suriye'de Esad'a darbe iddiası! Başkent Şam'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Esad'a darbe iddiası! Başkent Şam'da şiddetli çatışmalar var

Halep Havalimanı'nın kontrolü artık muhaliflerde

Halep'te kritik nokta artık muhaliflerde

Muhaliflere boyun eğen Beşar Esad Rusya'ya kaçmış

Beşar Esad'ın apar topar kaçtığı ülke belli oldu

Suriye'de muhalifler Hama ilini ele geçirdi

Muhalifler 3. büyük kentini ele geçirdi! İşte ilk görüntüler

Başakşehir Living Lab, Proje Yönetimi Zirvesi'nde

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Proje Yönetimi Zirvesi'ne katılarak Başakşehir Living Lab Projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Proje Yönetimi Zirvesi'ne katılarak Başakşehir Living Lab Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Uysal, "Living Lab merkezi ile vatandaşlarımıza en ileri ve hayatı kolaylaştıran teknolojik hizmetleri bulabilecekleri bir ortam sunacağız" dedi.

PMI TR (Proje Eğitim Merkezi) tarafından geleneksel olarak her yıl PMI Summit markası altındadüzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi'nin 5'incisi bu yıl Boğaziçi Üniversitesi akademik işbirliği ile 26-27 Eylül tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gerçekleşti. Bu yıl konusu Kentsel Gelişimde Proje Yönetimi olan Zirvede Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Living Lab Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Kentsel Gelişim İçin Proje Yönetimi konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda başarılı ve örnek uygulamaların paylaşılması ve fikir alışverişinin hedeflendiği zirve; paralel oturumlar, çalıştaylar, ana konuşmacılar ve Boğaziçi Üniversitesi önderliğinde düzenlenen akademik oturumlardan oluştu.

"BAŞAKŞEHİR İSTANBUL'UN VİTRİNİ OLACAK"

Proje Yönetimi Zirvesi'nde Living Lab Projesi Ceo'su Ersin Pamuksüzer'in Living Lab ile ilgili genel bilgiler vermesinin ardından Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katılımcılara Başakşehir Living Lab Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Uysal, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Başakşehir'in hızla nüfusunun arttığını 350 bin olan nüfusun 5 yıl sonra 600 bin civarında olacağını öngördüklerini belirtti. Başkan Uysal, "Kentlerin gelişiminde proje yönetiminin çok önemli olduğunu görüyoruz. Anadolu yakasında Ataşehir, Avrupa'da Başakşehir, bu iki ilçe yeni İstanbul diye tabir edilen ilçeler. Sadece ilçe belediyesi olarak bizim çalışmamız değil Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarına baktığımız zaman bu anlaşılıyor" dedi.

Başkan Mevlüt Uysal, İstanbul'un yeni vitrini olacak olan Başakşehir'in buna göre hazırlanması gerektiğini belirterek her işin en iyisini yapmaya gayret edildiğini kaydetti.

Uysal yapılan işlerde Başakşehir'e ve Başakşehirliye faydası kadar Başakşehirlinin belediyeye bakışını da önemsediğini ifade ederek Living Lab Projesinin başlangıcını ve ayrıntılarını şöyle anlattı:

"Eğer İstanbul'un vitrini ve dünyaya örnek bir belediye olmak istiyorsak, önce teknolojik altyapımızı tamamlamalıydık. Belediyenin teknolojik altyapısını tamamladıktan sonra, Türkiye'de ilk defa Living Lab yetkisi alan belediye olduk. Living Lab kelime manası itibariyle, yaşayan laboratuar olsa bile içerik itibariyle belediyenin seçmiş olduğu konularla ilgili en son teknolojiyle vatandaşı buluşturma projesi. İnşaatı bitmek üzere olan Living Lab merkezimizde, vatandaşlarımıza en ileri ve hayatı kolaylaştıran teknolojik hizmetleri bulabilecekleri bir ortam sunacağız."

"HEDEFİMİZ DÜNYADA İLK 10"

Başakşehir Belediyesi'nin Living Lab projesinde ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) enerji tasarrufu ve temiz çevre konularının seçildiğini bu temalarda kazanımlar hedeflendiğini belirten Başkan Mevlüt Uysal "Başakşehir'de özellikle Living Lab konumuz olan ICT endeksi şehirlerin yaşam kalitesini ölçmede kullanılan bir ölçü var. ICT endeksinde ülke olarak 69'uncu sıradayken Başakşehir'imizin 27'nci sırada olduğunu gördük, fakat hedefimiz dünyada ilk 10 da olmak" diye konuştu.

Living lab projesiyle Başakşehir'de yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri anlatan Uysal şunları söyledi: "Her eve fiber optik kablo erişimi ve 1Gbps internet dedik. Dünyada bunu yapanlar var. Bizim hedefimiz ilk etapta 100 bin hane ve ileride 300 bin hane. Avruda'da bu yetkiyi alan birçok belediye var. Avrupa birliği fonlarından bu işe ayrılan para 40 milyar dolar.Living lab'in ilk projesi olan Mobil Sağlık ölçüm ve tarama sistemi 1 Ekim2013'te hayata geçiyor. Sistem hayata geçtiğinde vatandaşlarımız sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden, siteler alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 18 farklı kalemde belirli sağlık testlerini yaptırabilecekler" şeklinde konuştu.

Yine belediyecilik hizmetlerinde yeni uygulamalara koyulduklarını söyleyen Başkan Uysal, "Çöp toplama işinde GPRS sistemiyle çöp konteynerlerini boşaltmaya giden görevli, dolu ve boş olanları hatta doluluk oranlarını görebiliyor, bu sistemle boş olanla vakit kaybetmiyor, dolu çöpler beklemiyor zamandan, maliyetten ve emekten tasarruf sağlanıyor" dedi.

Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından Living Lab projesine büyük ilgi gösteren katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Zirvenin sonunda PMI Proje Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Sarı tarafından Başkan Mevlüt Uysal ve Ersin Pamuksüzer'e Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu adlı kitabı hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title