Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

Bartın Üniversitesi'nde, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği Konferansı Yapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde; Üniversite - İş Dünyası İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans, Bartın Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen " Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde; Üniversite - İş Dünyası İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans, Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi' nde gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün konuk edildiği konferansa, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, BAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Birol DİKYURT, Bartın Bilim Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Ömer Çiçekçi, Bartın İŞKUR Müdürü Ramazan Erdim, KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön ile dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz konferansta, dünyada küresel rekabetin şartlarının değiştiğini belirterek verimliliği artıran teknoloji ve inovasyon kavramının yeni küresel rekabetin bir parametresi olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Tüysüz, ülkelerin küresel oyunda bir adım ileriye giderek çağdaş bir yaşam düzeyine kavuşmasında tek seçeneğin "inovasyon" olduğunu, inovasyonu bir adım önde değerlendiren ve ona göre strateji üreten ülkelerin dünyada söz sahibi olacağını belirtti.

Türkiye'nin geleceği için AR-GE ve inovasyon çok önemli

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, zenginleşmenin temel kaynağı olan -üretim faktörlerinin miktarı ve niteliğini artırmasının ötesinde verimliliği artıran- teknoloji ve inovasyon kavramının yeni küresel rekabetin bir parametresi olarak ele alınmasının önemine vurgu yaptı. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu nedenle birçok ülkede talepler ve beklentiler artıyor. Dünyadaki bu değişimi doğru algılayıp, doğru hedefler ve stratejiler ortaya koymak gerektiğinin altını çizen Tüysüz, şunları dile getirdi: "Üniversitelerde yapılan Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına, reel sektörün ne kadar katkı yaptığına baktığımızda bu oran Amerika'da yüzde 6, Japonya'da yüzde 3, Kanada'da yüzde 11, değişik ülkelerde farklı oranlar verilmiş ama bizim ülkemizde ise henüz bir oran bulunmamaktadır. Dolayısıyla iş dünyasının bunu finanse etmek istememesinin ya da böyle bir işbirliğinin oluşmamasının arkasındaki temel sıkıntı, iş dünyasının böyle bir ihtiyacının olduğunun farkında bile olmamasıdır. İş dünyası bir bilgiye ihtiyaç duyduğunun farkında değil. İş dünyası ihtiyaç duyduğu bilgiyi ortaya koyacak. Bu bilgiyi üretecek yer ise üniversitelerdir. Oluşturulacak bu işbirliğiyle de bu sorunlar aşılmaya çalışılacak. KOSGEB olarak AR-GE ve İnovasyon'a önem verdiklerini belirterek, bu önemsemeyi toplumun her kesimine aşılamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin geleceği için AR-GE ve inovasyon çok önemli."

"Orta Gelir Tuzağı" diye adlandırdığımız ülkemizin ekonomisinin değişim yaşadığı bir dönemde olduğunu ifade eden Tüysüz, bu gelir tuzağını aşmamız için "Ar-Ge ve eğitim harcamalarına büyük önem verilmesi; bilgiye, yoğun teknolojiye odaklanarak yüksek katma değerli ürünler üretmek zorunda olduğumuzu" söyledi.

Bu konuda herkese düşen görevler olduğunu belirten Tüysüz, bunu dert haline getirmedikçe Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamasının da zor olduğunu kaydetti. Tüysüz, gelişen bir Türkiye için artık yeni şeyler söylemek, yapmak gerektiğini ifade etti ve konuşmasının devamında ise KOSGEB'in bu alanda verdiği desteklerle ilgili bilgiler verdi.

Konferans sonunda, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın tarafından KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'e teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title